SMIONE PLJAČKE

VRAŽJI DAH IZ ANĐEOSKIH TRUBA Kineskinje imućne starce drogom pretvarale u zombije pa im otimale bogatstvo

French police officers stand guard in front of the headquarters of French newspaper Liberation as editorial staff of French satirical weekly newspaper Charlie Hebdo and Liberation meet, on January 9, 2015 in Paris, after a deadly attack that occurred on January 7 by armed gunmen on the Paris offices of Charlie Hebdo. Two brothers suspected of slaughtering 12 people in the attack held one person hostage Friday as police cornered the gunmen northeast of the capital. AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
 BERTRAND GUAY/AFP

PARIZ - Pariška policija uhitila je dvije Kineskinje i jednog Kineza pod sumnjom da su koristili snažnu drogu poznatu kao ‘vražji dah,’ kako bi žrtve pretvorili u ‘zombije’ bez slobodne volje, i potom ih opljačkali.

Sumnja se da troje uhićenih pripada međunarodnoj bandi kriminalaca organiziranoj poput kineske mafije - Trijade - koja provodi multimilijunsku pljačkašku operaciju diljem svijeta.

Dvije uhićene Kineskinje, stare 42 i 59 godina, prilazile bi strancima u Parizu i puhale im opojno sredstvo u lice. Vjeruje se kako se radilo o scopolaminu, opasnoj drogi koja se dobiva iz južnoameričke biljke ‘anđeoske trube.’

Radi se o biljci koju južnoamerički šamani smatraju svetom i koriste za svoje rituale, jer njeni sastojci imaju psihoaktivna svojstva - izazivaju jake halucinogene efekte, a u jakim dozama mogu biti i smrtonosni.

- Žrtve koje su napadali, najčešće starije osobe, presrela bi prva žena na ulici, rekao je izvor blizak istrazi za list Le Parisien.

- Rekla bi da traži misterioznog ‘Doktora Wanga,’ a potom bi joj se pridružila suučesnica. Uspjeli bi izolirati svoju žrtvu, a potom ih natjerali da udahnu mješavinu bilja za koje su tvrdile kako imaju moćne ljekovite učinke - te da će ih štititi od loše kobi.

- Jednom kada bi udahnuli, osjećali bi se kao da su hipnotizirani i bili su pod potpunom kontrolom napadača.

Dvije Kineskinje žrtvu bi potom tražile da ih odvede u svoj dom, gdje bi tražili da sav svoj novac i nakit spremi u vreću i da njima.

Svoj val krađa započele su u proljeće ove godine, a policija ih je uhitila na ulazu u podzemnu željeznicu kada ih je prepoznao jedan od prijatelja prošle žrtve. U pretrazi njihovog stana policija je pronašla brojne biljne supstance, vage, filtere i rukavice, a ubrzo je uhićen i 56-godišnji muškarac za kojeg policija vjeruje da je pripravljao opojni prah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 19:03