JEDNOGLASNO

Vrhovni sud odbio kandidaturu repera Kanyea Westa za američke predsjedničke izbore

Državni tajnik Frank LaRose postupio je u skladu sa zakonom kad je odbio skoro 15.000 potpisa i ostalih dokumenata koje je podnio reper
 Jean-baptiste Lacroix/AFP

Kandidatura repera Kanye Westa za američke predsjedničke izbore u studenome nije prihvaćena u Ohiju, odlučio je Vrhovni sud te savezne države. 

Jednoglasnom presudom sud je utvrdio da je republikanski državni tajnik Frank LaRose postupio u skladu sa zakonom kad je odbio gotovo 15.000 potpisa i ostalih dokumenata što ih je podnio reper.

LaRose je kao razlog naveo neusklađene informacije u dokumentima za prikupljanje potpisa.

Odvjetnici Westove kampanje u Ohiju podnijeli su žalbu, tvrdeći da je LaRoseova dužnost prihvatiti bilo čiju kandidaturu za neovisnog kandidata sve dok protiv te prijave nema žalbi i ako se ne krši zakon savezne države Ohija.

West je svoju kandidaturu predao u 12 država: Arkansasu, Coloradu, Idahu, Iowi, Kentuckyju, Louisiani, Minnesoti, Mississippiju, Oklahomi, Tennesseeju, Utahu i Vermontu.

Pjevač je javno podupirao republikanskog predsjednika Donalda Trumpa prije nego što je 4. srpnja objavio vlastitu predsjedničku kandidaturu. West je suprug reality zvijezde Kim Kardashian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2020 18:03