ZAHVALA VOJSCI

Vrhovni vođa Hamenei: ‘Iran je pokazao svoju moć, ne planiramo odmazdu‘

Većinu projektila i bespilotnih letjelica oborile su izraelske vojne snage

Ali Hamenei

 Iranian Supreme Leader‘s Office/Zuma Press/Profimedia/Iranian Supreme Leader‘s Office/zuma Press/profimedia

Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei zahvalio je oružanim snagama na nedavnom napadu na Izrael, kazavši da je zemlja pokazala svoju moć bez obzira na to koliko je meta pogođeno, objavila je u nedjelju službena iranska novinska agencija.

U prvome izravnom napadu na Izrael Iran je 13. travnja s više od 300 projektila i bespilotnih letjelica gađao izraelski teritorij kao odmazdu za smrtonosni napad Izraela na kompleks veleposlanstva u Damasku 1. travnja.

Većinu projektila i bespilotnih letjelica oborile su izraelske vojne snage i njihovi saveznici, pa je napad Izraelu nanio vrlo malu štetu.

"Ovdje nije primarno koliko je projektila lansirano i koliko ih je pogodilo cilj. Doista je važno to da je Iran tom operacijom pokazao svoju moć", rekao je u nedjelju Hamenei.

Rano u petak nad Isfahanom odjeknule su eksplozije u, kako su izvori tada izvijestil, izraelskom napadu na taj iranski grad.

Teheran je umanjio značaj incidenta, objavivši da ne planira odmazdu, što ide u prilog nastojanjima da se spriječi rat u regiji.

"Nedavnom su operacijom oružane snage uspjele smanjiti trošak i maksimalizirati dobitak", dodao je Hamenei, pozvavši vojne dužnosnike da "bez prekida prate vojne inovacije i uče o neprijateljskim taktikama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:58