DVA LANSIRANJA

VRHUNAC NAPETOSTI Korejci iščekuju lansiranje raketa i Psyjev novi singl

Na Korejskom poluotoku u četvrtak se pripremalo lansiranje sjevernokorejskih raketa srednjeg dometa, no jedno drugo lansiranje izazvalo je još više interesa.

Južnokorejska internetska senzacija Psy, čiji je spot “Gangnam Style” na YouTubeu najgledanija snimka svih vremena, objavljuje svoj novi uradak. Ta je vijest zasjenila sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una i njegove prijetnje.

Važniji od Pyongyanga

Naime, južnokorejski su izvori javili kako su velike šanse da Pyongyang testira barem jednu od dvije balističke rakete za koje se vjeruje da su spremne za lansiranje. Prema izvorima zapadnih medija, režim je razmjestio pet raketa Musudan, a zbog toga je Južna Koreja podigla stupanj vojne spremnosti na razinu ispod ratne.

'SJEVERNA KOREJA PODIGLA BAR JEDNU RAKETU U POLOŽAJ ZA LANSIRANJE' Američki dužnosnici potvrdili krizno stanje za CNN!

Iako je kriza na Korejskom poluotoku tjednima glavna vijest u svjetskim medijima, a trebala bi biti i jedna od glavnih tema summita zemalja G8 koji se upravo održava u Londonu, više uzbuđenja izazvala je najava glazbenog spota “Gentleman”. Reper Psy postao je planetarno poznat prošle godine, a njegov je prvi hit zabilježio 1,5 milijardi gledanja na YouTubeu. Parodija na život u otmjenom dijelu Seula izazvala je niz reakcijskih spotova na kojima su obožavatelji iz cijelog svijeta plesali “flash mob” - grupnu koreografiju na ulicama gradova po uzoru na njega.

'AKO DOĐE DO RATA, ČERNOBIL ĆE NAM SE ČINITI KAO BAJKA!' Putin o sjevernokorejski prijetnjama

Više mu vjeruju

Prijetnje sjevernokorejskog vođe, pak, stanovnici Južne Koreje, osobito mladi, odbacuju kao loše režiranu koreografiju i blef. No, Psyevoj najavi da će i novi uradak prodrmati svijet - vjeruju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:40