PRETUKLI MU BRATA

'VUČIĆ BI MOGAO ZAVRŠITI KAO ĐINĐIĆ' Bivši ministar policije upozorio vlasti u Srbiji

 Alen Šalkić/CROPIX

Bivši srpski ministar policije Dušan Mihajlović, koji je obavljao mandat u vrijeme ubojstva Zorana Đinđića, izjavio je u razgovoru za Informer kako je život premijera Aleksandra Vučića ugrožen.

Govoreći povodom nedavnog događaja kada je tijekom Parade ponosa policija pretukla Vučićeva brata Andreja, Mihajlović je rekao kako 'taj odgađaj može najaviti opasnu situaciju kakva je bila 2003.', kada je ubijen Đinđić.

- Zaista ne mogu govori o konkretnom slučaju, ali smatram da postoji dovoljno naznaka po kojima je premijeru Vučiću ozbiljno ugrožena sigurnost. Iskreno se nadam da država neće dozvoliti ponavljanje tragične povijesti - izjavio je Mihajlović.

On smatra kako činjenica da je policija pola sata bespravno kao taoca držala premijerovog brata mora biti najozbiljnije shvaćena.

- Nadam se da su nadležni organi svjesni da pravi problem ne leži u policiji - rekao je Mihajlović dodajući kako je Srbija država u kojoj su svi oni koji su željeli bilo što promijeniti smetali raznim strukturama.

- Mi živimo u zemlji u kojoj su svi reformisti smetali određenim stranim silama, ali i njihovim eksponentima koji se nalaze ovdje. na brdovitom Balkanu atentati i pucnji često su mijenjali tijek povijesti zato bi ovaj događaj država morala ozbiljno shvatiti - zaključio je Mihajlović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:44