LAŽNA UZBUNA

Vučić: ‘Dobili smo dojavu da čovjek s puškom hoda po ulici. Dao sam nalog da ga likvidiraju. Naravno, po zakonu‘

- Danas je odluka biroa da se podigne nivo kontraobavještajne zaštite zemlje, poručio je Vučić

Aleksandar Vučić

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u petak je, poslije tragedije i masovnog ubojstva u školi "Vladislav Ribnikar" te masovnog ubojstva tijekom noći u tri sela kod Mladenovca, najavio nove mjere čiji je cilj još stroža kontrola oružja i streljiva, naglasivši da će to biti "gotovo potpuno razoružavanje Srbije".

Vučić se, okružen premijerkom i ministrima u Vladi Srbije, obratio javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon masakra u kojem je sinoć ubijeno osmero, a ranjeno 14 ljudi, što je, uz devetero ubijenih učenika i školskog zaštitara u OŠ "Vladislav Ribnkar", drugo masovno ubojstvo u posljednja dva dana.

Nakon dugog izlaganja u kojem je osim samih ubojstava prošao niz tema, Vučić je odgovarao na pitanja novinara i poručio je kako je najvažnije spriječiti širenje laži.

- Danas je odluka i biroa da se podigne nivo obavještajne i kontraobavještajne zaštite zemlje. Radit ćemo u skladu s mjerama koje smo donijeli u prošla dva dana. Neki od tih dark ‘sajtova‘ idu u prošlost. Svi kojima se sviđa monstrum da objasnite zašto vam se sviđa monstrum. Svaka osoba koja kaže da je u gađanju spas, ideš lijepo u zatvor pa tamo objašnjavaj. I tu ćemo tražiti i podršku sudaca i tužitelja, a ne da se mučimo i čekamo nalog da pretražimo stan ubojice. Pa da tamo ne pronađemo ništa dok ga dočekamo. Pošto znate nije u skladu s europskim standardima da se ulazi u stanove i vrši pretres, a nije – e, pa sad će biti. A ne da čekamo mi.

Vučić je potom odgovarao na pitanje novinarke koja je spomenula da je jutros isto bio neki slučaj u kojem je ulicama Beograda hodao naoružani muškarac.

- Hvala vam na tom pitanju. Jutros u 8.24 dobivamo informaciju - kreće se osoba u crnom kombinezonu ulicom na Zvezdari s automatskom puškom uperenom u ljude. Mi smo poslali veliki broj jedinica s nalogom da ga likvidiraju odmah. Naravno, u skladu sa zakonima. Naravno, prijava je bila lažna. Ali je netko čuo da postoji prijava i na osnovnu nje je izmišljen slučaj. Držite se službenih informacija, nismo mi ubojice, tu smo da se borimo protiv ubojica…, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:44