VIŠE NE SKRIVA

Vučić: ‘Hrvatska će Srbiji zabraniti da uđe u Europsku uniju‘

Vučić je rekao da je Jasenovac “najveće mjesto” stradavanja Srba u 2. svj. ratu i da je u stanju govori o žrtvama koje su krivi Srbi

Aleksandar Vučić

 Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu gdje je, kako je rekao, imao vrlo kratak susret s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, javlja N1 Televizija.

Odgovarajući na pitanja o tekstovima u hrvatskim medijima nakon podizanja prve optužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, u kojima se kaže da je Vučić “mali Putin” i da Srbija nikad neće ući u Europsku uniju, Vučić je odgovorio da neće odustati od “traženja pravde za srpske žrtve”.

“Hrvati misle da imaju pravo da vam određuju što ćete raditi i ako niste kao bivša vlast koja je pred njima puzala i puzala, čim netko kaže da poštuje njihove žrtve – ali imamo djecu pobijenu i nećemo odustati od pravde - postajete najveći zločinac”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da “kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU”.

Ponovio da je Jasenovac “najveće mjesto” stradavanja Srba u Drugom svjetskom ratu i dodao da je on “u stanju da govori o žrtvama za koje su krivi Srbi”, a da druga strana to nije u stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 03:13