ZALEDIO SE

Vučić je ostao bez riječi nakon što mu je novinar postavio ovo pitanje: ‘Biste li danas učinili isto...?‘

Pitanje je bilo takvog efekta da je Vučiću trebalo nekoliko sekundi da se pribere

Aleksandar Vučić tijekom press konferencije

 /Screenshot Twitter

Novinar Nove.rs Željko Veljković šokirao je pitanjem Aleksandra Vučića na jučerašnjoj press konferenciji povodom masakra u beogradskoj školi. Pitanje je bilo takvog efekta da je Vučiću trebalo nekoliko sekundi da se pribere, a snimka je ubrzo postala viralna na društvenim mrežama.

"Kažete da djeca ne gledaju televiziju, ali biste li vi nešto sada drugačije... vi ste toj djeci pokazivali fotografije ubijenih i samljevenih ljudi (navodnih žrtava kriminalnog klana kojeg je vodio uhićeni Velja Belivuk, op.a.) i pričali o svemu tome. Mislite li i da je to moglo da doprinese tome? Biste li danas učinili isto?"

Vučić je prvo vidljivo ostao bez riječi, a onda se nekako uspio sabrati. U tipičnom stilu, izbjegavajući direktan odgovor na pitanje, odgovorio je: "Nadali smo se da će danas postojati malo pijeteta prema žrtvama, da će postojati poštovanje prema žrtvama... Ja mogu govoriti o svojoj odgovornosti. Je li u toj školi bilo urađeno sve kako treba? Teško mi je reći, ali ja ne vidim što je moglo drugačije... Što se tiče moje odgovornosti i prikazivanja fotografija, one su pokazane kako se nikad više nešto tako ne bi ponovilo", zaključio je naposljetku Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 03:59