POSIPANJE PEPELOM

Vučić: Molim sve vinare u Istri da mi oproste, jer to što ja nešto ne volim ne znači da nije dobro

Srbijanski predsjednik poslao je preko Instagrama poruku Istri koju je uvrijedio izjavom da je "malvazija odvratno vino"
Aleksandar Vučić
 Instagram

Stvar je opće enološke kulture da je malvazija jedno od najcjenjenih i najčuvenijih hrvatskih vina, naročito u Istri.

Stoga je opravdan bijes istarskih vinara koji su čuli izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da je to vino "odvratno i ne može se piti".

Vučić se preko Instagrama ispričao zbog te izjave rekavši da će raditi na tome da se takva greška više ne ponovi.

- Napravio sam mnogo grešaka i pravim ih svakog dana. Valjda je to razlika između normalnih ljudi i onih koji se prave da su bezgrešni. A veliku grešku napravio sam neki dan u jednom političkom intervjuu zbog koje mi je iskreno žao i zbog koje se kajem. Ne zato što nisam rekao ono što mislim. Ja stvarno nisam veliki ljubitelj malvazije. Ali sam netko tko nema pravo vrijeđati trud i rad vinograda i vinara koji se bore za svoj proizvod i koji marljivo rade da ga prodaju na tržištu. Molim sve vinare u Istri da mi oproste, jer to što ja nešto ne volim ne znači da nije dobro. Molim da mi oproste i da im unaprijed kažem hvala što mi opraštaju, a ja ću voditi računa da takve greške više ne pravim - poručio je Vučić na Instagramu.

Vučić je, govoreći u ovotjednom intervjuu za sarajevsku komercijalnu televiziju Face, o tome da ga u Srbiji ne mogu pobijediti jer žive u razdoblju od prije 25 i 50 godina, kazao: "Znate zašto Srbi i dalje piju neku malvaziju iz Istre koja je đubre u odnosu na vino koje možemo da ponudimo? Pa zato što se sjeća prije 25 godina da je mogao biti s djevojkom na obali mora pa 'jao, lijepo mi miriše na to vrijeme"... a vino je odvratno i ničemu ne služi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:49