PROSVJEDI U BANJOJ LUCI

Vučić: 'Moramo spriječiti izbijanje nereda ispod srpskih barjaka!'

Aleksandar Vučić
 Marko Đurica / Reuters / REUTERS

BEOGRAD - Srbijanski premijer Aleksandar Vučić upozorio je da bi na prosvjedima vladajućih i oporbenih stranaka u Banjoj Luci u subotu 14. svibnja mogli izbiti nemiri i pozvao ključne političke vođe u ovom BiH entitetu da "s punom odgovornošću" sve probleme i nesuglasice rješavaju mirno.

"Moramo spriječiti sučeljavanje srpskih barjaka... Ovo je moja molba da povedemo računa", rekao je Vučić na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

On je kazao kako postoje obavještajni podaci srpskih sigurnosnih službi o mogućim nemirima na skupovima koje su i vlast i oporba u Republici Srpskoj (RS) najavili za subotu.

Srbijanski premijer ocijenio je da bi, u slučaju bilo kakvih nemira i sukoba političkih protivnika i njihovih pristaša u Banjaluci, bio doveden u pitanje "opstanak Republike Srpske", upozorivši kako bi se u tom slučaju i Srbija našla u "izuzetno teškoj situaciji".

Vučić je naglasio da je o tome u utorak razgovarao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i vođom najjače oporbene stranke - Srpske demokratske stranke, (SDS) Mladenom Bosićem, a spreman je , kako kaže, "razgovarati i s ostalima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 05:27