PREPIRKA NA VRHU

VUČIĆ NAKON IZJAVE HRVATSKOG POMOĆNIKA MINISTRA BRANITELJA 'Nervozni su kad vide da Srbija nije dovoljno slaba i ponižena. Taj film nećete gledati!'

Aleksandar Vučić
 Bernadett Szabo / REUTERS

Glavni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije i predsjednik Komisije za nestale osobe Veljko Odalović napustio je u ponedjeljak konferenciju o nestalima koja se održavala u Zagrebu, nakon što je u uvodnom izlaganju pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije i bivše JNA i rekao da sve zlo u regiji dolazi iz Beograda.

Njegovu odluku podržao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić, javlja RTS.

- Pozvao sam Odalovića i rekao da je dobro što je znao zaštititi dostojanstvo Srbije, ali sam rekao da je trebao oštrije reagirati i u lice reći sve što misli o zločinima koje su činili protiv Srba na različitim mjestima - objasnio je Vučić.

Ovo što se dogodilo u Hrvatskoj, kako ističe, navodi ga da se pita kakva je to Srbija kakvom bi se neki zadovoljili.

- Je li to nemoćna Srbija, slaba, na koljenima, ili bi ih zadovoljilo da Srbija ne postoji? Srbija ni ekonomski, ni vojno, ni politički neće slabiti, i bit će sve snažnija. To je nešto što će nam donositi probleme i odnos u kojem će neki stalno tražiti da se sramimo sebe - uvjeren je Vučić i poručio da se Srbija nema čega sramiti, a posebice ne svoje prošlosti.

- Nemojte da gotovo sve u okruženju podsjećamo na nacističku prošlost i Sila osovine u Prvom svjetskom ratu, i svim drugim stvarima poslije toga. Mi samo hoćemo mir i stabilnost, nikoga ne diramo - kazao je Vučić koji tvrdi da ovo samo dokazuje kolika nervoza postoji kod mnogih koji vide da Srbija nije dovoljno slaba i mala i ponižena.

- Taj film nećete gledati - kazao je Vučić, dodajući da ga zanima što će strani prijatelji reći na ponašanje Hrvatske.

- Čekat ću cijelu noć naše prijatelje da vidim ima li još neki koji ima nešto Srbiji reći, a ponosi se nekom svojom ustaškom prošlošću - naglasio je.

Kazao je i da je bio meta napada Hrvatske samo zato što je djeci rekao da navijaju za veće klubove, kao što su Crvena zvezda ili Partizan.

- Zar Zvezda ili Partizan nisu veliki klubovi, veći od Dinama ili drugih hrvatskih klubova? Treba li biti zabranjeno djeci da navijaju za veće ili srpske klubove. Od toga su napravili temu, ali nisu od ustaških znakova u Jasenovcu - rekao je Vučić.

- Moj najveći zločin je bio što sam rekao da će, osim kolača, dobiti knjige jer čitaju ćirilicu - zaključio je Vučić i napomenuo da će se boriti za zaštitu srpskog identiteta i ćiriličnog pisma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:12