NIJE IZNENAĐEN

VUČIĆ NAKON PRESUDE MLADIĆU 'Srbija je uvijek poštovala žrtve drugih naroda, a nisam baš siguran da su drugi tako poštivali naše žrtve...'

 Marko Djurica / REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić suzdržano je komentirao presudu Ratku Mladiću, ali je naglasio da je 'ovo bio težak dan za Srbiju'. Nije propustio priliku da poruči ostalim narodima iz ratnih 90-ih da ne pokazuju 'takvu vrstu poštovanja prema srpskim žrtvama kakva Srbija pokazuje prema njihovim'.

Kaže da ga nepravomoćna presuda nije ga iznenadila...

- Nemam pravo komentirati nepravomoćne presude, ali svi smo znali kako će ovo završiti - rekao je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

- Ne smijemo spuštati glavu ni pred kim. Moramo ići u budućnost i razmišljati gdje će živjeti naša djeca, kako ćemo otvoriti nove tvornice. Ne smijemo se gušiti u suzama prošlosti, već od znoja da stvorimo bolju zajedničku budućnost.

Vučić je rekao da ovo 'nije dan ni za radost, ni za tugu...'

- Srbija je uvijek poštovala žrtve drugih naroda, a nisam baš siguran da su drugi pokazivali takvu vrstu pijeteta prema našima. Svima poručujem da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu..

Za kraj je poslao poruku i nepoznatim licemjerima iz cijelog svijeta.

- Onima koji su jedva dočekali da lupe Srbiju po glavi, poručujem - dosta je licemjerja. Ako vi možete misliti na budućnost, pustite nas da o tome razmišljamo - rekao je Vučić.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:55