PORUKA IZ ISTANBULA

Vučić: ‘Ne zanimaju me ni Milanović ni Đukanović, u njihovim medijima vlada potpuna histerija‘

Naravno da ima i pomalo zavisti i potrebe da se Srbija ocrni. Mi ćemo se truditi da sa svima imamo pristojan odnos, rekao je
Aleksandar Vučić
 Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Srbija će se nastaviti baviti svojom ekononijom, napretkom i rastom. Srbija neće ni na koji način odgovarati šovinističkim ispadima. Mi ćemo pružiti ruku, ali nas neće primorati da mijenjamo naš pobjednički put - ovo je u petak navečer poručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predsjednicima Hrvatske i Crne Gore, Zoranu Milanoviću i Milu Đukanoviću. Vučić se, naime, uključio iz Istanbula gdje se sastao s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Predsjednik je najprije govorio o posjetu njemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji i komentarima koji su stizali iz Hrvatske i Crne Gore.

- Posjet gospođe Merkel za nas je svakako važan. Njemačka je velika svjetska sila, najmoćnija zemlja u Europi, veliki investitor u Srbiji. Zadovoljan sam sadržajem posjeta Merkel Srbiji, kao i podršci koju nam je pružala prethodnih godina. To je jedna od najvažnijih stvari koja nam se dogodila - kaže Vučić i dodaje:

- Naravno da ima i pomalo zavisti i potrebe da se Srbija ocrni. Poanta je u tome da je Srbija na dobrom putu, da napreduje, da ima dobre rezultate. Kad nemate svojih rezultata, onda morate napadati druge. Mi ćemo se truditi da sa svima imamo pristojan odnos - istaknuo je, a prenosi Blic.

Vučić je naglasio da sadržajem poruke iz Zagreba, koja je stigla nakon posjeta Angele Merkel, nije nimalo fasciniran.

- Đukanović je rekao da sa mnom ne želi razgovarati. Ja sa svima želim razgovarati i nemam tih problema. On bi želio svoju zemlju graditi tako da Srbi nemaju nikakva politička prava, a onda će im oduzeti crkvu i pravo da se nazivaju Srbima. Hoće svesti Srbe na etničku grupu. Ja nemam ništa protiv nikoga, ne zanimaju me ni Milanović ni Đukanović - naglašava i odbacuje tvrdnje da se on miješao u političke procese u Crnoj Gori.

U posljednjih 20 dana "u Đukanovićevim i Milanovićevim medijiima" je, kako je rekao, potpuna histerija. Predsjednik Srbije podsjeća da je dobio poziv da ode na Cetinje, ali nije otišao.

"Nisam pozivao ni Krivokapića ni Abazovića. Čestitao sam ustoličenje srpskom narodu, to je jedina moja pogreška na koju sam ponosan. Krenula je potom hajka iz Zagreba", piše Blic.

Govoreći o Bakiru Izetbegoviću i njegovoj opasci da Srbija ne bi trebala slati cjepiva u BiH, Vučić je rekao da su vakcine ljudima potrebne. Naglasio je kako smatra da je dogovor s Bošnjacima prijeko potreban i jednima i drugima.

- Ali nemojte nam zamjerati što volimo Republiku Srpsku, kao što oni vole Novi Pazar i Tutin - dodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:51