SRPSKI PREMIJER

VUČIĆ 'Ne znam što će Hrvatima balističke rakete, Srbija nikog neće napasti. U Bruxellesu sam 3 sata na podu spavao i Dačiću rekao ne potpisuj ništa'

 AFP/Wikipedia/CROPIX

Srbija nikoga neće napadati, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Moskvi, komentirajući izjavu hrvatskog ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, koji je na najavu da će Srbija nabaviti rusko oružje, u srijedu rekao da je Hrvatska članica NATO saveza, te da se može obraniti.

'Srbija nikoga neće napadati. Ne znam kakvi su planovi Hrvatske, ne znam što će im balističke rakete i lansirne lampe', rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kako prenosi beogradski Blic .

Vučić je kazao kako ne razumije sve što dolazi iz Hrvatske, ali i da se neće miješati.

'Ono što nas zanima - možemo li mi sačuvati naš teritorij, građane i narod, i to će Srbija i biti u stanju', rekao je Vučić.

Srbijanski premijer je također izjavio da ne osjeća dodatne pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, pojašnjavajući da je na njega teško vršiti pritisak: 'To znaju svi, to je jako teško izvesti. To su svojevremeno učinili po pitanju Briselskog sporazuma i tad su shvatili da je to besmisleno', pohvalio se Vučić.

Srbijanski je premijer pritom novinarima prepričao jednu situaciju uoči potpisivanja spomenutog sporazuma.

'Kad su mi zaprijetili karijerom, ja sam legao na pod i rekao ( Ivici) Dačiću da tamo ide i da ne potpisuje ništa i tri sata sam spavao. Tad su naučili da je bolje da ne vrše nikakav pritisak', rekao je.

Srbijanski premijer se uz to pohvalio da svugdje u svijetu govori isto, pa je tako i u SAD-u govorio da želi dobre odnose s Rusijom, kao što je i u Rusiji govorio da je Srbija na europskom putu.

'To nisam krio i zato sam i poštovan i kao predsjednik vlade i kao lider i kao čovjek jer iste stvari govorim na svakom mjestu. Zato se srpska riječ poštuju', rekao je Vučić.

Kazao je i da je Putinu govorio o situaciji na Balkanu, 'koja nažalost polako klizi prema destabilizaciji, usprkos ogromnim naporima koje Srbija ulaže'.

'Ja sam rekao predsjedniku Putinu da ću i ubuduće raditi na očuvanju stabilnosti. Sve ono što se događa u Makedoniji, Crnoj Gori, Prištini, nevjerojatno naoružavanje nekih zemalja u našem okruženju strateškim, ofenzivnim naoružanjem, da su to stvari koje Srbija ne razumije, ali da ćemo gledati po svaku cijenu očuvati stabilnost, svoju slobodu', rekao je Vučić, a prenosi Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 18:31