VULINOV HUŠKAČKI ISPAD

‘Vučić nije samo predsjednik Srbije, nego svih Srba. Dosta smo se ispričavali za Veliku Srbiju‘

‘Da smo imali hrabrosti da u dvije bivše Jugoslavije nacrtamo i kažemo gdje živimo, ne bismo danas o ovome pričali‘, rekao je Vulin
Aleksandar Vulin
 Jure Miskovic/Cropix

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin ustvrdio je u nedjelju da predsjednik Srbije jeste, mora i treba biti predsjednik svih Srba gdje god da žive i istaknuo da Aleksandar Vučić i treba stvarati "srpski svijet", prenosi Al Jazeera Balkans.

- Da smo imali hrabrosti da u dvije bivše Jugoslavije nacrtamo i kažemo gdje živimo, ne bismo danas o ovome pričali. Ali nismo imali hrabrosti, a i velike sile nikada nisu dozvolile Srbima da se ujedine, rekao je Vulin na TV Prva.

On je istaknuo da svi Srbi trebaju donositi zajedničke političke odluke u važnim pitanjima, da su se dosta "ispričavali za Veliku Srbiju" i dodao da teritorijalno ujedinjena Njemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu, prenosi Beta.

Vulin smatra da se ne miješa u unutarnja pitanja susjeda i postavlja pitanje je li miješanje kada, kako je rekao, "Crna Gora prijeti da će zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu ili kada Sjeverna Makedonija pravi svoju crkvu na temeljima SPC-a".

- Kada su u Hrvatskoj dovukli Borisa Miloševića na Kninsku tvrđavu, nije im trebao da ga vide Hrvati, nego Srbi, prije svih Vučić, kako bi pokazali da Srbi iz Hrvatske nisu dio ovog političkog prostora, rekao je Vulin i ocijenio da oni to ipak jesu i da svi Srbi trebaju odluke donositi zajedno.

Jutarnji list je u subotu opsežno analizirao tzv. 'srpski svet', novu sintagmu koju koristi Vučićev režim za nikad prežaljeni plan stvaranja Velike Srbije. Sve o tome pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. veljača 2024 12:50