URODILO PLODOM

Vučić nudi Srbima 19.000 kn za pravljenje djece: ‘Naručujem viagru. Gdje trebam predati bebu?‘

‘Budući da nam majke rađaju prvo dijete u tridesetoj godini, pokušat ćemo motivirati studente, dame i muškarce‘ - kaže Vučić

Vučićeva demografska mjera

 AFP/Twitter

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da država uvodi nove demografske mjere.

"Imajući u vidu činjenicu da polako nestajemo kao nacija, moramo razmišljati kako riješiti taj problem. Bez obzira na to što je usvojen budžet, mi ćemo od 1. siječnja za svako prvorođeno dijete odmah uplaćivati 300 tisuća dinara (oko 19 tisuća kuna, op.a.), umjesto dosadašnjih 100 tisuća", rekao je Vučić, prenosi Nova.rs, te dodao da će se ova mjera “kombinirati s drugim mjerama”, a najavio je i izmjene i dopune obiteljskog zakona.

"Budući da nam majke rađaju prvo dijete u tridesetoj godini, pokušat ćemo motivirati studente, dame i muškarce, da ne bježe od rađanja djece. Za studente donosimo mjeru da, ako djevojka zatrudni i rodi dijete, da za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i za muškarca. Donijet ćemo odredbu da se fakulteti moraju završiti do 26. godine, a Medicinski fakultet iznimno do 28. godine života", rekao je Vučić.

Međutim, čini se da je najavljenih 300 tisuća dinara već 'urodilo plodom', barem ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama.

"Hoćeš da napravimo bebu? Voliš li me?"

"Ne, ali 300 somova je 300 somova", glasio je jedan od komentara.

"Vučić: Davat ćemo 300 tisuća za prvo dijete od 1. siječnja."

"Gdje trebam predati dijete?", glasio je drugi.

"Vučić: 300 tisuća za dijete."

":naručuje viagru:", glasio je treći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:58