PREDSJEDNIK SRBIJE

VUČIĆ O MILANOVIĆU 'On je najgore govorio protiv srpskog naroda, nazvao nas je šakom jada. Nas dvojica ćemo razgovarati. Hoće li to biti srdačno? Ne'

Aleksandar Vučić
 Sven Hoppe / dpa Picture-Alliance/AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u ponedjeljak navečer u emisiji Milomira Marića 'Ćirilica' na televiziji Happy.

Većina razgovora voditelja i predsjednika, po već ustaljenom obrascu, uglavnom se svodila na lik i djelo Aleksandra Vučića i obračunavanje s njegovim političkim protivnicima pri čemu je Vučić izigravao velikog paćenika i žrtvu.

No, u jednom trenutku je voditelj upitao Vučića što misli o Zoranu Milanoviću, sugeriravši pritom da Milanović ne voli Srbe.

- Milanović je najgore govorio protiv srpskog naroda, nazvao nas je 'šakom jada' - rekao je Vučić.

Voditelj je potom rekao kako se tu radi o nekoj osobnoj netrpeljivosti izabranog predsjednika Hrvatske prema Vučiću, i to zato što je, citiramo - "Angela Merkel stala na njegovu stranu, što je prvi put da je Njemačka stala na stranu Srbije". Tu je Marić aludirao na krizu u odnosima između Hrvatske i Srbije 2015. godine, kada su nakratko usred migrantske krize bile i zatvorene granice između dviju zemalja.

- Angela Merkel je stala na stranu istine - tek je kratko rekao Vučić i na pitanje voditelja emisije rekao da ga Milanović nije zvao na inauguraciju jer "on ni nije zvao puno ljudi i ne radi to kao Kolinda".

- Milanović i ja ćemo razgovarati, hoće li to biti srdačno - neće. No, radit ćemo na odnosima Srbije i Hrvatske. To što je on rekao o Srbiji je poznato, i to je u redu - zaključio je Vučić rekavši da su mu u interesu dobri odnosi s Hrvatskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 17:57