NE VIDI PROBLEM

Vučić o sankcijama SAD-a: Nisam primijetio da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu, nego u Bijeloj kući

Amerikanci su Vulina optužili za poticanje ruskih ‘malignih‘ aktivnosti te za veze s krijumčarima oružja i narkotika

 Aleksandar Vulin i Aleksandra Vučić

 Milos Tesic/Ata Images/Profimedia/Milos Tesic/ata Images/profimedia

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je danas sankcije koje su Sjedinjene Američke Države uvele direktoru srbijanske tajne službe Aleksandru Vulinu, optuživši ga za poticanje ruskih "malignih" aktivnosti te za veze s krijumčarima oružja i narkotika, objavilo je u utorak američko ministarstvo financija.

- Zaboravili ste spomenuti Rusiju. Vulinu nisu sankcije uvedene zbog kriminala, već zbog njegovog odnosa prema Ruskoj Federaciji. Sutra ću o svemu tome temeljito. O svom stavu i stavu države Srbije - rekao je Vučić.

Upitao je kako je SAD uveo sankcije šefu BIA-e Aleksandru Vulinu, a nema sankcija ministru unutarnjih poslova Kosova.

- Znam dobro o čemu smo pričali svih ovih mjeseci, znam što si ti meni rekao, a i ja tebi. Za njih neće biti sankcija, jer se zna kako se mora napraviti balans. Moju politiku neće voditi ni Amerikanci ni Rusi, politika koju vodim mora biti dobra za Srbiju i srpski narod - rekao je Vučić.

Ovako je predsjednik Srbije odgovorio na pitanje može li Aleksandar Vulin ostati na mjestu ravnatelja BIA-e, s obzirom na to da mu je SAD uveo sankcije.

- Nisam primijetio da je kokain pronađen u Vulinovu uredu, nego u Bijeloj kući. Mislim da je vrlo važno, užasno važno, da se provede istraga, jer mislim da je to neki općeniti članak koji oni koriste da nešto pišu. I sankcije protiv njih uvedene su zbog Ruske Federacije, dodao je Vučić, prenosi Blic.

Sankcije, inače, znače da je u SAD-u blokirana Vulinova ili imovina u posjedu američkih građana u kojoj on ima neki interes. Pojedincima i pravnim osobama u SAD-u također su zabranjene sve transakcije s njime.

Vulin je upleten u "operacije u vezi s trgovinom narkoticima i zloporabu ovlasti" te u promicanje "malignog utjecaja Rusije", stoji u priopćenju ministarstva.

"Javne funkcije koristio je za podupiranje Rusije, jačanje ruskih malignih aktivnosti koje ugrožavaju sigurnost i stabilnost na zapadnom Balkanu i pružaju Rusiji platformu za širenje utjecaja u regiji", dodaje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:59