KRIZA ODNOSA

VUČIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU 'Ne šeta mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku niti planiram, a Hrvati kod nas mogu šetati gdje god žele'

 
 CROPIX

Uslijed krize u odnosima Hrvatske i Srbije zbog nedavnog incidenta na Bajakovu, ali i napada na Srbe kod Knina, Aleksandar Vučić poručio je da se uvijek zalaže za bolje odnose s Hrvatskom i da se oni u Srbiji mogu 'šetati' gdje god hoće.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je to rekao u Beogradu tijekom posjete češkog predsjednika Zemana komentirajući stav Zorana Milanovića iznesen u emisiji 'Nedjeljom u 2' da bi, ako pobijedi na predsjedničkim izborima, odnose sa Srbijom sveo na minimum i da ne bi dopustio Vučiću da šeta Hrvatskom u ovakvim okolnostima.

- Ja se vrlo rijetko šetam bilo gdje, nisam ni atletičar, niti kao ministri Zoran Đorđević i Siniša Mali. Ne šeta mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku, niti sam išao od raspada Jugoslavije, niti planiram ići, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira Milanovićevu izjavu.

- Uvijek sam želio bolju suradnju sa Hrvatskom i želim to i u budućnosti. Kod nas oni mogu šetati gdje god hoće. Nadam se da više vole šetnju od mene, poručio je predsjednik Srbije.

Istaknuo je da ne traži ni od koga da voli Srbiju i Srbe, niti da će nekoga za to moliti.

- Neću se ispričavati nekome samo zato što on ima politički nasušnu potrebu da mu se Srbi ispričavaju. Vrijeme kada su Srbi sebe dobrovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lijepu riječ od nekoga od inozemnih predstavnika je prošlo. Mene zanimaju djela koja ostavljamo građanima Srbije, a sve druge ćemo poštivati jednako ili i više nego oni nas, istaknuo je Vučić.

Također, poručio je da nema ništa protiv Hrvata i da mogu raditi što hoće, ali da će politiku u Srbiji uvijek voditi građani Srbije, a ne netko sa strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:21