DEMANTIRAO TVRDNJE

Vučić odgovorio na optužbe: ‘Brutalna je laž da sam ‘91. bio u Glini! I onda Hrvatska govori o vladavini prava...‘

U Vučićevu obranu stali su ministar unutarnjih poslova, Aleksandar Vulin, i zamjenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić
Aleksandar Vučić
 Oliver Bunic

Srbijanski predsjednik nazvao je u petak "brutalnim lažima" tvrdnje svjedoka koji ga je teško optužio u sudskom procesu koji se vodi protiv predsjednika ratnog predsjedništva Gline, Dušana Jovića.

Svjedok Kosta Danilović, koji je 1991. bio zatočen u logoru KPD Glina, izjavio je kako je tamo u to vrijeme vidio i Vučića, objavio je Jutarnji list.

- Sjećam se kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao - stoji u svjedočenju Danilovića.

Komentirajući te tvrdnje svjedoka u procesu za ratne zločine, srpski predsjednik danas je novinarima rekao kako je riječ o "brutalnim lažima", na temelju kojih će "neki ljudi biti osuđeni".

Vučić je na ceremoniji primopredaje novog švicarskog vlaka srbijanskoj željeznicama, ustvrdio kako je kao dijete u Hrvatsku išao s roditeljima, a potom kao navijač Crvene zvezde, kategorički naglasivši da od 1991. pa do 1995. godine, nije bio u Hrvatskoj, a poglavito ne u Petrinji, gdje "nikad u životu nije kročio".

- I oni (Hrvatska) govore o vladavini prava? Članica Europske unije. Samo nemoj da nam pričaju o vladavini prava, a još manje o vladavini morala - rekao je Vučić, naglasivši kako je u vrijeme koje se spominje u svjedočenju bio student beogradskog Pravnog fakulteta te da se tad nije bavio politikom, a član Srpske radikalne stranke postao je kasnije početkom 90-ih.

U Vučićevu obranu stali su ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je u četvrtak u večernjem dnevniku RTS-a tvrdnje svjedoka nazvao "monstruoznim lažima", te zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, naglasivši kako "vrlo odgovorno" može tvrditi da je, u vrijeme koje je spomenuo svjedok, s Vučićem "studirao na Pravnom fakultetu".

- Pošto ga znam od 1990. godine, zajedno smo išli na vježbe, viđali se u biblioteci. On se nije ni bavio politikom do 1993. godine, interesirali su ga ispiti - rekao je Vesić za TV Vesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2021 17:17