VRATIO SE U BEOGRAD

VUČIĆ ODRŽAO IZVANREDNU SJEDNICU VLADE 'Pozivam Srbe da nikad i nigdje ne pokažu mržnju prema našim prijateljima Bošnjacima'

 Alen Šalkić/CROPIX

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon izvanredne sjednice vlade koja je sazvana nakon incidenta u Srebrenici gdje je pogođen kamenom u lice.

- Vodio sam delegaciju naše zemlje na spomen nevino stradalim žrtvama u Srebrenici, zamoljen sam od domaćina da ne govorim na tom skupu, poštovao sam, bio pristojno, čak i srdačno dočekan od obitelji žrtava, od majki ubijenih, od gospodina Durakovića. Svo vrijeme smo se trudili i ponašali smo se dostojanstveno, odgovorno i predstavljali svoju zemlju onako kako bih volio da smo je uvijek predstavljali, rekao je Vučić, a prenosi srpski Blic.

- Kad sam dolazio bilo je nekoliko pogrda, ali nije bilo problema. Kada smo izlazili iz prostora, grupa navijača jednog nogometnog kluba iz Srbije počela je organizirano uzvikivati pogrde, a kada sam položio cvijet, sa svih strana su krenuli uzvici - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da njegova ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena, i da će nastaviti sa takvom politikom.

- To je bio organizirani napad, treba se sramiti onaj koji je pozivao na nastavak linča. Pozivam Srbe i sve ostale građane Srbije da ponosno i uzdignuta čela, onako kako sam i ja danas koračao odajući počast, da nikad nigdje ne pokažu mržnju prema našim susjedima i prijateljima Bošnjacima, da nitko ne digne ruku na njih jer sa njima moramo živjeti zajedno u budućnosti i oni će tu ruku prihvatiti - rekao je Vučić, dodavši da je dosta bilo mržnje i bijesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2020 02:51