‘ZVIJEZDA‘ SNS-a

Vučić oduševljen nastupom mlade srpske političarke: ‘Bolja je od mene! Znate li zašto su ju napali?‘

‘Pokazala je takvu energiju, srčanost koja me je negdje podsjetila na vrijeme kada sam ja bio mlad‘, rekao je Vučić
Aleksandar Vučić i Nevena Đurić
 Afp/Screenshot: Youtube/Rts

Srpska javna televizija RTS u utorak je krenula s novom emisijom naziva "Riječ na riječ" koja je u javnosti naših susjeda odmah izazvala razne reakcije, a potencijalno lansirala i novu političku "zvijezdu" Vučićevog SNS-a, mladu zastupnicu Nevenu Đurić.

Naime, u emisiji debatnog formata (možda bi preciznije bilo reći - raspravnog) sučelili su se predstavnici četiri stranke vlasti i opozicije, a posebno se izdvojila gore spomenuta članica Srpske napredne stranke, Nevena Đurić. Nastupala je prilično agresivno prema drugim sudionicima iz emisije, konkretno Dragani Rakić iz Demokratske stranke i Vojinu Biljiću iz Dosta je bilo, često upadala u riječ i njima i voditelju, a sve je začinila i s nekoliko uvreda poput toga da njene sugovornike "građani ne mogu očima vidjeti“ i „da se ponašaju kao derišta i diletanti“.

I dok je malobrojne pristaše oporbenih stranaka u Srbiji (koji su se uglavnom sklonili na društvene mreže poput Twittera) njen nastup zgrozio, u SNS-u je izazvao ekstatične reakcije. Štoviše, jučer ju je osobno pohvalio čak i i Vučić.

- Napali su je svi danas, a znate zašto su je napali? Napali su je, sada ću prvi put to otkriti, a mislim da se pomalo razumijem u politiku i mogu prepoznati one koji su talentirani. To dijete je, da ne kažem najtalentiranije koje sam vidio u posljednjih 15, 20 godina, ali svakako jedno od najtalentiranijih u politici, rekao je predsjednik Srbije za TV Kurir.

Ono što je ta gospođica Đurić pokazala sinoć je nešto zbog čega mi se konačno vratio osmjeh na lice, dodao je Vučić. Prema njemu zastupnica Đurić pokazala je "ogromnu energiju i strast, fantastičnu borbenost što je za partiju na vlasti gotovo nemoguće", prenosi nova.rs.

- Pokazala je da živi politiku. Znala je u svakom trenutku, i nije bitno da li je negdje pretjerala ili ne, iako nije, prekidao ju je novinar RTS-a kao da je na N1. Ali nije zbog toga što ih je nazvala diletantima, kao da je nešto strašno rekla – pa jesu diletanti, nastavio je Vučić.

- Pokazala je takvu energiju, srčanost koja me je negdje podsjetila na vrijeme kada sam ja bio mlad, negdje prije jedno 25 godina, ali ona je pametnija i bolja od mene, naglasio je Vučić.

- Vidio sam nešto što dugo nisam vidio, a to se ne može naučiti napamet, to moraš živjeti 24 sata. Da se onako boriš, da ne daš nijednu sekundu, da se tučeš za svaku sekundu, a da pritom ne budeš prost i vulgaran, nego da pokažeš energiju. Uvjeren sam da će, ukoliko bude marljivo radila, biti neko veoma važan u našoj zemlji u budućnosti, zaključio je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:20