KRAJ PREMIJERKE

Vučić otkrio na koju funkciju odlazi Ana Brnabić: ‘Sretna je zbog toga, ali kako ću se ja naviknuti...‘

Meni za tri godine ističe mandat, ne mislite valjda da ću mijenjati Ustav i ponovno se kandidirati, rekao je

Ana Brnabić

 Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je nakon sjednice Predsjedništva SNS-a novinarima priopćio kako je donesena odluka da Ana Brnabić bude kandidatkinja za predsjednicu Narodne skupštine, no nije otkrio ime novog mandatara Vlade Srbije, prenosi B92.

- Dakle, Brnabić više neće biti premijerka, rekao je.

Poručio je da će mandatar za sastav nove Vlade biti izabran za sedam do 10 dana, a otkrio je i da će Aleksandar Šapić biti kandidat za gradonačelnika Beograda.

Za Anu Brnabić imao je samo riječi hvale.

- Ona je moje najpozitivnije iznenađenje, najviše je napredovala, snažno se i hrabro borila, rekao je.

- Sretna je zbog novog izazova, samo ne znam kako ću se ja naviknuti. Meni za tri godine ističe mandat, ne mislite valjda da ću mijenjati Ustav i ponovno se kandidirati. Naravno da neću, rekao je dodavši da se mijenja 50 % članova prijašnje Vlade.

- Što se mandatara tiče, on mora biti prvi u ekipi. Još uvijek imamo neke dileme, koje nisu osobne već stvar sustava, ali bi ih trebali riješiti u danima koji su pred nama, rekao je.

Iako Vučić nije želio spominjati ime mandatara, portal Nova.rs ranije je objavio da bi novi šef Vlade Srbije trebao biti formalni predsjednik SNS-a i donedavni ministar obrane Miloš Vučević.

image

Aleksandar Vučić

Andrej Isakovic/Afp
image

Miloš Vučević

Danil Shamkin/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:07