'NISMO KRIVI!'

VUČIĆ 'Pokrenuli smo veliku inicijativu, tužbe protiv Hrvatske će ići, ali... Uvjeren sam da ćemo riješiti problem kroz par dana'

 Vlado Kos/CROPIX

Gostujući u Dnevniku RTS-a Aleksandar Vučić istaknuo je da je poprilično uvjeren da će se problem između Hrvatske i Srbije riješiti kroz nekoliko dana.

- Poznat sam po tome da sam pesimist, ali usuđujem se dati procjenu da će se ovo pitanje riješiti u sljedećih nekoliko dana - rekao je Vučić dodajući da se danas nije čuo sa Zoranom Milanovićem.

- Molili smo da puste kamione, a ne radi se samo o našim kamionima. Poslije smo još jednom odgodili primjenu naših mjera, ali morali smo zaštiti našu zemlju jer u suprotnom dali bi svima do znanja da Srbija ne postoji - objasnio je Vučić i dodao da Hrvatska ne razgovara niti s jednim susjedom.

- Sa Slovencima su se 'zakačili' zbog prisluškivanja, sa Mađarima svaki dan izmjenjuju protestne note. I u ovom slučaju Srbija ne snosi nikakvu krivicu, ali teret i cijenu plaćamo mi!

Vučić se pohvalio da njemu ne pada na pamet uvoditi sankcije Makedoniji ili Grčkoj odakle izbjeglice i stižu. Na kraju je spomenuo da srpska gospodarska komora radi na podnođenju tužbe sa pretpljenu štetu i da je Srbija u političkom smislu pokrenula veliku inicijativu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 18:01