PRETENDENT NA KRUNU SRBIJE

VUČIĆ PRINCU KARAĐORĐEVIĆU 'Prvo plati račun za struju pa ćemo onda razgovarati'

 REUTERS/EPH

Ti, genije, prvo plati struju koju duguješ pa ćemo onda razgovarati - tim se riječima srpski premijer Aleksandar Vučić otresao na pretendenta na srpsko prijestolje i sina zadnjeg jugoslavenskog kralja Petra II. Karađorđevića, princa Aleksandra, koji se požalio na svoj težak život i neriješeni imovinski status u Srbiji jer mu država ne vraća kraljevsku očevinu koju su, kako kaže, oteli komunisti.

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je njegovo veličanstvo prestolonasljednik Aleksandar dužan ni manje, ni više nego zavidnih 70 tisuća eura za struju i neke dodatne komunalije.

Nacionalizirana djedovina

- Plati pa kukaj na državu - nije se dao Vučić ni nakon najave nesuđenog kralja da će tužiti Srbiju Sudu u Strasbourgu ako mu ne vrate djedovinu nacionaliziranu prema, kako kaže, “Kardeljevoj uredbi iz 1947. godine”. - E, pa ne možemo trošiti pare za ono što nije naše - požalio se princ iako koristi dio imovine. Sin kralja kojemu je Tito bio zabranio povratak u zemlju, osim problema s plaćanjem komunalija, pribojava se da bi ga osvetoljubivi premijer Vučić mogao izostaviti s popisa uzvanika na večeri s princom Charlesom i Camillom Parker Bowles, koji dolaze u posjet Beogradu.

Prinčevske krvi

Vučić je očito stavio srpskog prestolonasljednika na tihu vatricu uoči dolaska njegova daljeg kraljevskog rođaka, a princ Aleksandar snishodljivo poručuje: - Nadam se da ćete pozvati mene i suprugu. Ipak smo mi prinčevske krvi.

‘Ja sam školski kolega s princom Charlesom’

Aleksandrova baka, kraljica Marija, bila je kći rumunjskoga kralja Ferdinanda i žena kralja Aleksandra I. te unuka kraljice Viktorije. Očajni princ Aleksandar, koji se pribojava da će mu isključiti struju, pohvalio se da mu je Charlesov djed kralj George VI. bio kum, a on i Charles su školski kolege. Poručio je da će s Vučićem nakon večere - dakle, ako bude pozvan, a ne prije - razgovarati o s neplaćenim računima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:19