VODI SE ISTRAGA

VUČIĆ PROGOVORIO O NAVODNOJ PRIPREMI ATENTATA NA NJEGA 'Bolje da budete ubijeni nego da ubijate nekoga, ali o ovome ne znam još ništa'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Po nalogu srbijanskog tužiteljstva provodi se istraga nakon što je u sanducima pored šetališta kod spomen-parka Jajinci pronađeno oružje nedaleko od obiteljske kuće oca Aleksandra Vučića, prenose u nedjelju beogradski mediji.

Naložena je analiza otisaka te DNK uzoraka s oružja koje je u subotu pronađeno u šumi. Radiotelevizija Srbije javila je da forenzičari nastavljaju pretraživati lokaciju na kojoj je otkriveno oružje.

Prema beogradskim medijima nedaleko od obiteljske kuće oca Aleksandra Vučića, u kojoj često boravi i srbijanski premijer, policija je nakon prijave jednog građanina pronašla ručni bacač M-80 - 'zolju', četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara i nekoliko metaka za automatsko oružje.

Pronađena količina oružja bila je dovoljna da uništi kolonu vozila, a arsenal je nađen 50-ak metara prije skretanja prema kući obitelji Vučić, 'na mjestu gdje se zbog konfiguracije terena mora usporiti' do brzine od 10-ak kilometara na sat.

- Nemam podatke osim onih do kojih ste vi došli i s takvim stvarima se ne igram - rekao je Vučić u nedjelju na konferenciji za novinare i dodao da ne želi ulaziti u razne teorije o tome što stoji iza ovog slučaja.

Dodao je da je svojim ušima čuo i vidio sve dokaze vezane za zbivanja u Crnoj Gori.

- Moj posao je da se bavim istinom, nisam ubojica i ne želim sudjelovati u ubojstvima. Bolje da budete ubijeni nego da ubijate nekoga - rekao je.

- O ovome u Srbiji ne znam ništa, imam podatke koji nisu dovoljno kredibilni da s njima izlazim u javnost. Mi smo ovdje da brinemo o narodu, a ne da narod brine o nama. Uzeti su otisci i sve što je potrebno, siguran sam da će se naći parcijalni DNK, možda je to netko i slučajno tu ostavio - rekao je.

- Ako ne pronađemo parcijalni DNK, bit će jasno o čemu se tu radi, a to će biti do večeras - rekao je Vučić.

Izrazio je zabrinutost za sigurnost običnih ljudi koji bi mogli biti ugroženi tim oružjem.

- Ja se nadam da je to slučajno netko ostavio, ali me brine jer se tamo djeca igraju, da je zolja eksplodirala ubila bi dvadesetoro djece. Da je netko to htio sakriti, otišao bi kilometar i pol dalje - dodao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:08