PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: ‘Rado ću položiti cvijet na mjesto stradanja Hrvata, ali ne mogu slaviti Oluju‘

Vučić je odgovorio na pitanje hrvatskog novinara hoće li se pridružiti ‘gestama pomirenja‘
 Oliver Bunic/AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bruxellesu kako nema nikakav problem s time da posjeti mjesto na kojem su stradali Hrvati, ali da ne može slaviti progon Srba u operaciji "Oluja", javlja N1.

Na pitanje hrvatskog novinara hoće li se pridružiti "gestama pomirenja", nakon što su hrvatski lideri obišli mjesta stradanja srpskih civila, Vučić je rekao da će "vrlo rado" položiti cvijet, jer je to "normalno ponašanje", ali da se "ne može radovati progonu Srba s njihovih ognjišta" u Hrvatskoj.

"Nemam nikakav problem s time da položim cvijet na bilo koje mjesto gdje su ubijeni Hrvati i to ću vrlo rado učiniti jer je to civilizacijsko dostignuće i normalno ponašanje. Ali radovati se progonu Srba s njihovih ognjišta, to ne mogu", kazao je Vučić.

Naveo je da Srbija "smatra kako je važno imati najbliže moguće odnose" s Hrvatskom, ali da "ne inzistira i nikoga neće prisiljavati na to".

"Ima mnogo tema o kojima moramo razgovarati kako bismo bolje razumjeli jedni druge. To je uvjet bez kojeg ne možemo napredovati. Ništa ne tražimo ni od koga, jedino što tražimo je poštovanje koje smo spremni pružiti hrvatskoj strani", dodao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:00