U BOLNICI ZBOG COVIDA

Vučić šalje Dodiku liječnike iz Beograda: ‘Njegovo stanje nije idealno, ali nije ni užasno‘

Mi smo u svakom trenutku spremni, ukoliko za to bude potrebe, da primimo Dodika u Beogradu, naglasio je Vučić.
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić
 Antonio Ahel/Ata Images/Profimedia

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zdravstveno stanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije idealno, ali da se dobro drži, te da je Beograd poslao ekipu liječnika da se konzultiraju sa banjalučkim kolegama, objavila je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

- Poslali smo jučer ekipu naših liječnika, na čelu s direktorom Klinike za infektologiju u Beogradu Goranom Stevanovićem, da se konzultiraju sa banjalučkim liječnicima te su razgovarali s predsjednikom Dodikom i pogledali sve - rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

Vučić je poručio da će Dodik imati najbolju njegu i na raspolaganju sve što se bude moglo napraviti i u Banjaluci i u Beogradu.

- Mi smo u svakom trenutku spremni, ukoliko za to bude potrebe, da primimo Dodika u Beogradu - naglasio je Vučić.

Vučić je istaknuo da prati situaciju i da se čuje sa Dodikom telefonom dva do tri puta dnevno.

- Trebali bi se čuti čim završim posjet Golubincima i želim mu dobro zdravlje. Nisam liječnik da vam dajem stručne analize. On se dobro drži, ali njegovo stanje nije idealno. Nije onako kako bismo voljeli, ali nije ni užasno - rekao je Vučić.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozitivan je na koronavirus, priopćeno je jučer iz UKC-a Republike Srpske.

- Uočeno je da ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca. Dijagnosticirana mu je obostrana upala pluća, a treći test na novi virus je pozitivan. Zdravstveno stanje gospodina Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća dobro i prima odgovarajuću terapiju - navedeno je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:40