‘HITNO‘

Vučić se izvanredno obratio na Instagramu: ‘Kurti je odlučio napasti Srbe, Bruxelleski sporazum više ne postoji!‘

‘Moja posljednja poruka je - što god da radite - Srbija će biti uz svoj narod‘, poručio je Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

 Adem Altan/AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čiji istupi počinju biti sve radikalniji kako se približavaju predsjednički izbori u Srbiji, koji će se održati 3. travnja, izvanredno se oglasio na društvenim mrežama.

Vučić je snimio video povodom smjene predsjednice Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljane Stevanović, a u opisu objavljenog videa napisao je "HITNO".

Na snimci navodi da je do njezine smjene došlo jer je to zatražio premijer Kosova Albin Kurti koji je "odlučio napasti Srbe", ali i da je pogazio Bruxelleski sporazum koji, po Vučićevu mišljenju, više ne postoji.

"Poštovani građani, po nalogu Albina Kurtija smijenjena je danas iz kosovskih institucija, srpska sutkinja Ljiljana Stevanović. Za ujutro je pripremljena smjena svih srpskih zapovjednika, svih srpskih policajaca koji su bili na sjednici Savjeta za nacionalnu sigurnost. Albin Kurti odlučio je napasti Srbe. Albin Kurti je prekršio Bruxelleski sporazum, a po njegovoj volji i volji onih koji ga štite, Bruxelleski sporazum više ne postoji. Albin Kurti je taj koji želi rušiti mir na Kosovu i Metohiji, on je taj koji ovim odlukama želi napasti srpski narod gdje god da živi, i na jugu i na sjeveru Kosova i Metohije. Srbija želi očuvanje mira i na sve upozoravamo zemlje Quinte i cijelu međunarodnu zajednicu. Moja posljednja poruka je - što god da radite - Srbija će biti uz svoj narod", poručio je Vučić.

Kako su prenijeli srpski mediji, Ljiljana Stevanović je smijenjena nakon što je Sudski savjet Kosova naveo da "razmatra" njezino sudjelovanje na nedavnom sastanku s Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2022 12:48