OBORILI REKORD

Vučić se pohvalio najbržim vlakom u državi, vozi 181 km/h; pohvale se samo nižu: ‘Bravo, Srbine‘

‘Jako sam sretan, oborili smo rekord - 181 km na sat, povijest Srbije‘ - poručuje Vučić

Aleksandar Vučić

 Dragan Gojic/betaphoto/Sipa Press/Profimedia

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se na svom službenom Instagram profilu testnom vožnjom najbržeg vlaka koji će prolaziti kroz tu zemlju.

"Najbrže vlakom kroz Srbiju ikada! Ovo je nešto što ostaje iza nas! Jako sam sretan, oborili smo rekord - 181 km na sat, povijest Srbije! Test vožnja vlakom njemačke željeznice za provjeru tehničke osposobljenosti prve dionice pruge Beograd - Novi Sad, za brzine do 200 km na sat", stoji u opisu objavljenog videa.

"Tooooo, vozi", "Bravo, Srbine", "Sve pohvale", "Čestitam na veoma važnom uspjehu", "Samo naprijed predsjedniče, vrijeme je da konačno naša zemlja stane rame uz rame s najmodernijim zemljama Europe" - samo su neki od komentara Vučićevih pratitelja-botova na društvenim mrežama.

Kineski ministar vanjskih poslova nedavno je izjavio da njegova zemlja ima vrlo dobre odnose sa Srbijom te da će Kina raditi na nastavku izgradnje brze željeznice u Srbiji do granice s Mađarskom. Srpske vlasti dale su dozvolu za izgradnju željezničke pruge od 108 kilometara, koja je nastavak rute Beograd-Novi Sad, a proteže se do granice s Mađarskom, prenose srpski mediji.

Primjera radi, u Hrvatskoj vlakovi najveću brzinu ostvaruju na dionicama Tovarnik-Ivankovo i Novska-Okučani, gdje voze prosječnom brzinom od 120 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:34