StoryEditor
SKANDAL U SRBIJI

VUČIĆ SE SAT I POL VREMENA JADAO NA TELEVIZIJI DA JE ŽRTVA LOVA NA VJEŠTICE Snimili mu sina s mafijašem, već četvrti put: 'Žele me psihički slomiti'

 
 AFP

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić našao se pod pritiskom zbog sumnje da mu je sin Danilo povezan s mafijom, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Najmoćniji političar u zemlji već se dva dana žali na navodni "lov na vještice" protiv njegova 22-godišnjeg sina.

"Moji politički oponenti ne mogu me poraziti idejama i programima pa me pokušavaju slomiti psihički napadajući moju obitelj", požalio se u petak navečer na državnoj televiziji TV Prva.

Bojana Pavlović, novinarka nezavisnog istraživačkog portala Krik fotografirala je Danila Vučića prošle srijede u beogradskom lokalu u društvu dobro poznatog nogometnog huligana.

Skupina s kojom je bio gledala je prijenos derbija između Crvene zvezde i Partizana.

Mladi Vučić viđen je s Aleksandrom Vidojevićem barem tri puta u prošlosti. Traju policijske istrage o Vidojevićevoj navodnoj pripadnosti crnogorskom mafijaškom klanu koji djeluje na međunarodnoj razini.

Vidojević vodi navijačku skupinu Partizana "Janjičari" koju se redovito povezuje s nasiljem i vandalizmom.

 

Predsjednik Vučić branio je Vidojevića: "Taj mladić nikad nije bio optužen za djela povezana s drogom, samo za tučnjavu, no nikad nije osuđen ni za to", rekao je u sat i pol dugačkom televizijskom intervjuu.

Parlamentarni i općinski izbori trebaju se u Srbiji održati 21. lipnja, s Vučićevom desničarskom Srpskom naprednom strankom (SNS) kao jasnim favoritom.

Dio opozicije bojkotira izbore. Kritičari optužuju Vučića da je represijom i zloupotrebom vlasti eliminirao mogućnost slobodnih izbora.

S obzirom na to da Vučić također kontrolira većinu medija, ne očekuje se da će mu naškoditi sinovljeve afere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:27