NERVOZA

Vučić se u Pragu svađao s hrvatskim novinarima, a onda je procijedio: ‘Uopće ne krivim Hrvatsku...‘

“Samo vas molim nemojte da vičete. Prvo da odgovorim ovdje, a onda ću ljubazno da odgovorim na vašu histeriju i nervozu"

Aleksandar Vučić

 Joe Klamar/Afp

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon odluke Europske unije da se zabrani uvoz ruske nafte u Srbiju preko JANAF-a.

- Mi smo dobili informaciju da je će ta odluka biti donesena ranije, ali smo tražili da ta norma za Srbiju bude derogirana. U nacrtu je to trebalo tako biti, a onda su se naši susjedi pohvalili da su oni zaslužni za to što nije došlo derogacije te norme za inače opće uvođenje sankcija za uvoz ruske nafte. Time su neke države EU izuzete, poput Mađarske i Bugarske, ali Srbija nije. Hrvatska je samo radila svoj posao, koji radi više desetljeća, a naš je posao da nađemo odgovor na to, rekao je Vučić, javlja Nova.rs

Vučić je potom, kad su novinari pokušali postaviti pitanje, ušao u sukob s hrvatskim novinarima.

“Samo vas molim da ne vičete. Prvo ću odgovoriti ovdje, a onda ću ljubazno odgovoriti na vašu histeriju i nervozu”, rekao je hrvatskim novinarima, da bi potom odgovorio na pitanje novinarke Pinka, Gordane Uzelac.

“Ljudi su izmislili moju izjavu da sam rekao da je Hrvatska kriva, a ja vam ponavljam – Hrvatska je samo radila svoj posao, sve ono što rade od 1941, godine, pa nadalje. Samo neka nastave raditi svoj posao. Što se nas tiče, ja ću govoriti o određenim dubinskim, strateškim i važnim ekonomskim, političkim, dalekosežnim odlukama u narednom periodu“, kazao je Vučić.

Na pitanje hrvatskih novinara zašto krivi Hrvatsku zbog toga što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, Vučić je ponovio “Hrvatska samo radi svoj posao”.

“Ja uopće ne krivim Hrvatsku. Hrvatska samo radi svoj posao i sve ono što je radila u prethodnih 80 godina. Što se tiče Hrvatske, vi ste se sami pohvalili da ste sami pohvalili da stojite iza toga protiv Srbije i da ste iza toga. Što se tiče uvođenja ili neuvođenja sankcija, ponovit ću vam još jednom - niste vi ti koji ćete voditi politiku Srbije preko slobodno izabranih predstavnika”, rekao je Vučić, dodajući da je “veoma ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna zemlja i sama donosi odluke”.

Vučić je dodao da neće biti potpunog prekida pregovora s EU.

“Neće biti toga. Zašto bi toga bilo? Mislite zato što Hrvatska inzistira na tomu? Mnogo uspjeha vam želim po tom pitanju”, rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:28