NAKON PADA AVIONA

Vučić: ‘Srbija nastavlja prodavati oružje. Ne pada mi na pamet uništavati vlastitu zemlju‘

Atena je ranije danas priopćila da čeka informacije i objašnjenje od Beograda, zamjerajući da Srbija nije obavijestila grčke vlasti o tome letu

Abdel Fattah al-Sisi i Aleksandar Vučić

 Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak da će njegova zemlja nastaviti prodavati oružje, nakon pada ukrajinskog zrakoplova sa srbijanskim granatama u Grčkoj.

Teretni zrakoplov Antonov An-12, koji se srušio u subotu navečer u blizini Kavale u sjevernoj Grčkoj prevozio je 11,5 tona minobacačkih granata srpske proizvodnje, koje su bile na putu za Bangladeš.

Atena je ranije danas priopćila da čeka informacije i objašnjenje od Beograda, zamjerajući da Srbija nije obavijestila grčke vlasti o tome letu.

Pokazujući proizvode srbijanske vojne industrije egipatskom kolegi Abdelu Fatahu al Sisiju, Vučić je rekao da će Srbija i dalje prodavati naoružanje tamo gdje je moguće i sukladno međunarodnim propisima.

"Prometna nesreća! Hoćemo li nastaviti prodavati? Naravno da hoćemo, i Senegalu i Bangladešu… To je pitanje života Srbije. Ne pada mi na pametuništavati vlastitu zemlju", rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da su "svi zainteresirani za oružje iz Srbije" koja će ga prodati "dopuštenim krajnjim korisnicima".

Al Sisiju, koji je u posjetu Srbiji, priređena je izložba proizvoda srpske vojne industrije koje Beograd nastoji ponuditi Kairu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 13:38