‘GENERACIJA 88‘

‘Vučić tvrdi da Uroševa majica ima veze s Hitlerom? Ne mogu vjerovati, sve ću objasniti...‘

Majica koju je nosio masovni ubojica nema nikakve veze s nacističkim vođom

Uroš B.

 MUP Srbije

Majica koju je nosio masovni ubojica iz Mladenovca, a koju je predsjednik Aleksandar Vučić doveo u vezu sa Hitlerom, zapravo je majica maturanata škole u Sopotu, kaže za Nova.rs Stevan Vlajić, osnivač pokreta „Samo jako“ i koordinator incijative „Zeleni presek“, čiji je prijatelj kreirao majicu.

- To je majica koja predstavlja originalnu majicu maturanta Ekonomsko-trgovačke škole iz Sopota koji su 2006. godine nosili na ekskurziji u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj - rekao je Vlajić.

Podsjetimo, Vučić je u petak, govoreći o napadu kod Mladenovca u kojemu je ubijeno osam ljudi, rekao je da je to teroristički čin. Tvrdio je i da je osumnjičeni nosio majicu na kojoj piše „Generacija 88“, a 88 je, prema Vučićevim riječima, kod za „Heil Hitler“ budući da je H osmo slovo abecede.

- U Srbiji si našao diviti se Hitleru koji je nanio toliko nesreće ovom narodu. Đubre! - vikao je Vučić.

Stevan Vlajić je rekao da ga je prijatelj koji je radio te majice nazvao i pitao je li moguće da se ovakve stvari događaju.

- Jednostavno, kada se netko dobro zagleda, vidi se da je na majici nacrtan teritorij Španjolske, Italije i Francuske, gdje se i održavala ekskurzija, piše i ‘Generation 88 on tour’. Na leđima majice piše ‘Serbia’. To je manipulacija koja se provlači, a rečeno je da je važno da se ne šire lažne informacije“ - kaže Vlajić za Nova.rs.

Inače, Urošu B. osumnjičenom za masovno ubojstvo kod Mladenovca i Smedereva određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je za RTS iz Višeg javnog tužiteljstva u Smederevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:18