STOTINE ZARAŽENIH

Vučić zbog velikog žarišta najavio strože mjere u Beogradu: ‘Glavni grad nam je najveći problem‘

Zatvaraju se noćni klubovi i kafići od od 23 sata do 6 sati, uvode se kazne za one koji ne nose masku
Aleksandar Vučić
 Andrej Isakovic/AFP

U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježeno čak 359 osoba zaraženih koronavirusom, od čega je najviše njih iz Beograda. Zbog takve se epidemiološke situacije nagađalo da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglasiti nove oštre mjere za Beograd.

- Volio bih da imamo povoljniju situaciju. Beograd je najveći problem, 82,5 posto zaraženih su u glavnom gradu. Sva ostala mjesta su pod kontrolom, to je manje-više očekivano i uobičajeno - rekao je večeras Vučić gostujući na RTS-u, nakon sastanka Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa.

Najavio je da će Vlada sutra donijeti određene mjere. Na dva tjedna će se zatvoriti noćni klubovi od 23 sata do 6 sati ujutro, javlja Blic.

- Isto će vrijediti za kafiće. Studentske domove ćemo zatvoriti, rekao je Vučić i dodao da će u zatvorenom prostoru biti dopušteno okupljanje maksimalno 100 ljudi, a na otvorenom 500.

Kažnjavat će se oni koji ne nose maske u javnom gradskom prijevozu, međugradskom prijevozu te u trgovačkim centrima.

- Kazne će se kretati oko 5.000 ili 6.000 dinara. Svatko ima pravo biti neodgovoran za sebe, ali ne i za druge. Sve ovo su načini da sačuvamo zdravlje i živote ljudi. Poštujem, kao što sam i poštovao, mišljenje struke. Liječnici, ti divni ljudi se bore, a neki govore o njima sve najgore, psuju ih, proklinju, kaže Vučić, prenosi Blic.

Ako navedene mjere ne budu polučile rezultate, Vučić kaže da će se ići na daljnja pooštravanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:39