‘ORBAN I REGIJA UZ SRBE‘

Vučić želi Hrvatsku u četvrtfinalu SP-a: ‘Iskusni su, ali mi smo za nijansu jači! I moj prijatelj Viktor navija za nas‘

- Nisam ih ispratio, ne želim to politizirati. Imam povjerenja u izbornika Stojkovića, poručuje Vučić i hvali se Orbanovom podrškom

Aleksandar Vučić na Svjetskom nogometnom prvenstvu želi gledati utakmicu Hrvatska vs Srbija

 AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije ispratio nogometaše Srbije na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali se čuo s izbornikom Draganom Stojkovićem te sada priželjkuje okršaj Hrvatske i Srbije u četvrtfinalu.

Vučić je, piše Informer, ušao u zrakoplov s ‘Orlovima‘ prije utakmice protiv reprezentacije Portugala i donio im sreću jer su pobijedili domaćina 2:1 usred Lisabona i plasirali se na Svjetsko nogometno prvenstvo. No, ipak, zbog obaveza ih nije ispratio u Katar. Ali im je poželio sreću i ovaj put.

image

Reprezentativci Srbije

Andrej Isakovic/Afp

"Zahvalio bih se Stojkoviću na svemu što je uspio napraviti u srpskom nogometu, unio je novu energiju, snagu. Osobno sam ga molio da dođe u Srbiju i preuzme reprezentaciju. Čuo sam se s Draganom to jutro i poželio mu sretan put. Imao sam druge obaveze, ne idem po tim manifestacijama, ne želim to politizirati... Imam najveće povjerenje u Stojkovića i kada bude gubio, bit ću uz njega. Znam što je napravio, učinio nas je ponosnima, i u Norveškoj... Kad dobijete čestitke od Norvežana, pa kada pobjedite Ronalda...", rekao je Vučić za TV Prva.

Također je rekao da je ‘osjetio‘ da će Srbija pobijediti Portugal u kvalifikacijama.

"Znao sam da će se boriti i ginuti na terenu, znao sam da će napadati. Rekao sam im ‘idite i pobijedite ih‘. Sjećam se Bejkovićeva i Stojkovićeva izraza lica, Dragan je bio uvjeren... Ne znam hoćemo li uspjeti ili ne, ali ćemo ići pobijediti. I u tom sportskom smislu, nogometnom smislu, vratio je naciji ponos. Volio bih da se u četvrtfinalu susretnemo s Hrvatskom koja je sjajna reprezentacija. U osmini finala možemo ići na Portugal ili Urugvaj, ako prođemo grupu. Onda možemo na Hrvatsku! To bi bio velik derbi. Imaju staru, iskusnu, fantastičnu reprezentaciju, sve majstor do majstora... Ali, mislim da smo mi u ovom trenutku za nijansu jači. Bila bi strašna utakmica", otkrio je Vučić.

image

Hrvatski reprezentativci

Giuseppe Cacace/Afp

Posebno je istaknuo i podršku Viktora Orbana, kao i navijača u okruženju.

"Moj prijatelj Orban rekao je da će navijati za Srbiju. Mnogo će ljudi navijati za Srbiju. Imat ćemo puno navijača. Svi Mađari navijat će za Srbiju, Makedonci, velik dio Rumunja, Bugara", nabraja predsjednik Srbije.

Također je otkrio da neće gledati utakmicu između Katra i Ekvadora jer se mora spremati za Bruxelles te da u Katar uopće neće ići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:35