SNIMLJEN U RESTORANU

Vučića snimili na razuzdanom tulumu s mutnim tipovima, pjevale se hrvatske pjesme i pucalo iz pištolja

Pretpostavlja se kako se slavio rođendan Vučićeva sina Danila, a u društvu je bio i kontroverzni Marko Vučković zvani Komandant
 Screenshot/TWITTER

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić snimljen je kako sa skupinom muškaraca, za koje se vjeruje da su članovi ekstremne grupe navijača "Ultra boys", u jednom beogradskom restoranu na Senjaku pjeva pjesmu "A sad adio" (skladao ju je Vojkan Borisavljević, a izvodio Oliver Dragojević - i to kao uvodnu pjesmu u TV seriji "Vruć vetar").

Snimku je ekskluzivno objavio portal Nova.rs, koji navodi da je na proslavi u Vučićevom društvu navodno bio i Marko Vučković zvani Komandant, jedan od istaknutih vođa spomenute navijačke grupe, a na snimci se nazire i lik Vučićeva sina Danila te se pretpostavlja da se slavilo njegov rođendan.

Inače, Vučković je u srbijanskoj javnosti poznat kao jedna od osoba koja stoji iza tvrtke „Ultra kop“ koja se bavi izvođenjem građevinskih radova, osnovane 2015. godine u Beogradu, na adresi stadiona Crvene zvezde i poslovne zgrade u okviru stadiona. Ta tvrtka je postala poznata nakon što je vrtoglavom brzinom uvećavala svoj profit, pobjeđujući na natječajima državnih tvrtki.

U međuvremenu je Borislav Novaković iz oporbene Narodne stranke na društvenim mrežama objavio video za koji navodi da je 'drugi dio' snimke koju je objavio Nova.rs.

"Ludilo je na vrhuncu, pucnji iz pištolja u zatvorenom prostoru, u prisustvu predsjednika države!!! Dalje nema!", napisao je Novaković na Twitteru. Na spomenutoj snimci vidi se kako grupa muškaraca pali baklje, dok jedan od njih puca, pritom se ne obazirući na to hoće li nekoga ozlijediti - zapravo uopće niti ne gleda u kojem pravcu ispaljuje hitac. Na proslavi se, između ostaloga, slušao i hit Novih fosila, "Za dobra stara vremena", javlja Nova.rs.

Na drugom videu ne vidi se Aleksandar Vučić pa nije poznato je li predsjednik Srbije napustio zabavu prije "sveopćeg ludila".

Što se tiče pucanja, korisnici Twittera komentirali su kako su vjerojatno u pitanju bili gumeni meci, aludirajući na Vučićevu izjavu da su "huligani koji su na prosvjedima protiv uvođenja zakona o eksproprijaciji i referendumu nasrtali na građane čekićima ustvari imali - gumene čekiće".

Inače, protiv "Ultra boysa" podnešeno je više kaznenih prijava koje ili nisu procesuirane ili su postupci trajali godinama. Upravo to dogodilo se i s jednim postupkom protiv spomenutog Marka Vučkovića Komandanta, kojega se teretilo za nanošenje teških tjelesnih ozljeda prijateljici Savi Milićević. Incident se dogodio u listopadu 2008. u naselju Senjak kad je dotična prišla Marku i rekla mu da prestane prodavati drogu jer će u protivnom pozvati policiju. Vučković ju je tad izudarao rukama i nogama te ju je teško ozlijedio.

Poslije dva suđenja, Vučković je 2014. prvostupanjskom presudom osuđen na sedam mjeseci zatvora, no u ožujku 2015. godine Viši sud ovu presudu zbog nedostatka dokaza preinačio je u oslobađajuću, pisao je tad Insajder.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2022 18:47