AMBASADOR OBJAVIO

Vučićev ministar ide u Moskvu: ‘Srbija je sa velikim zadovoljstvom prihvatila poziv, Putin je dao instrukcije...‘

Posjet Srbiji ruskog ministra Lavrova otkazan je nakon odluka članica NATO-a Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije
 AFP

Srbija je sa velikim zadovoljstvom prihvatila poziv šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova da njegov srpski kolega Nikola Selaković posjeti Rusiju i već su dane odgovarajuće instrukcije u tom smislu - rekao je veleposlanik Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, javlja N1.

- Srbija je, sa velikim zadovoljstvom i očekivanjima, prihvatila poziv Lavrova da Selaković posjeti Rusiju. Predsjednik je dao uputstva da se posjet organizira - rekao je Bocan Harčenko za rusku televiziju "Rusija 24".

Podsjetimo, posjet Srbiji ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, planiran za 6. i 7. lipnja, otkazan je nakon odluka članica NATO-a Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da zatvore svoj zračni prostor za njegov zrakoplov. Umjesto posjeta, Lavrov je jučer održao tiskovnu konferenciju u Moskvi i optužio NATO i EU zbog toga što nije mogao doletjeti u Beograd, poručivši im da neće uspjeti narušiti odnose Moskve i Beograda.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da "nije bilo preveliko iznenađenje" ozračje u Europi koje je ishodilo otkazivanje posjeta šefa diplomacije Sergeja Lavrova Beogradu, a Hrvatskoj je zamjerio za "tutorsko-zapovjedne tonove" umjesto susjedskih i prijateljskih poruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:46