SPREMA SE TJERALICA?

Vučićeva kumčad pobjegla iz Srbije prije uhićenja, sumnja se da se kriju u Zagrebu: ‘Pogledajte te slike s tuluma...‘

Za braćom Panić bi zbog organiziranja lanca prostitucije mogla biti raspisana i Interpolova tjeralica

Braća Panić

 Instagram/

Braća Panić, sinovi Petra Panića, kuma Aleksandra Vučića, i dalje izmiču pravdi nakon što je za njima raspisana tjeralica zbog organiziranja lanca prostitucije. Oni su napustili Srbiju samo nekoliko sati prije početka akcije uhićenja, a za njima bi mogla biti raspisana i Interpolova tjeralica, rekao je odvjetnik Denis Bećirić za Nova.rs.

Podsjetimo, braća Uroš i Miloš Panić, s prijateljem Vukom Stankovićem, unazad nekoliko mjeseci podvodili su žene u Beogradu, a kao paravan im je poslužio salon za njegu tijela i masažu.

Do detalja su razradili biznis pa su čak napravili Instagram profil i internetsku stranicu, a tvrtka je bila i uredno prijavljena. Stopostotni vlasnik bio je upravo Vuk Stanković.

Salon je prema dokumentaciji, bio legalna tvrtka, ali je služila samo kao paravan za prostituciju koji se odvijao u stanovima braće Panić u Beogradu, saznaje Blic.

Stranica za masažu imala je više od 38,5 tisuća pratitelja. U opisu profila navodi se da je riječ o ekskluzivnoj senzualnoj masaži za muškarce te se pozivaju zainteresirani da zakažu termin u salonu. Navedene su tri lokacije - Novi Beograd, Zemun i Beograd na vodi - kao i brojevi telefona za svaku od njih.

Braća Panić, sa svojim suradnicima, kako se sumnja, od rujna prošle godine redovno su objavljivali fotografije - ilustracije masaže na kojima se vide polugole djevojke kako masiraju muškarce.

- Doživite osjećaj nezaboravnog zadovoljstva. Vidimo se u našim salonima svakim danom od 10 do 22 sati, navodi se u opisu fotografija.

image

Salon koji je bio paravan za prostituciju

Instagram/screenshot/

Kako je pisao Blic, braća Panić su sa svojim suradnicima mjesečno od podvođenja žena zarađivali više od 30 tisuća eura. Samo dan nakon što je izdan nalog za uhićenje, braća su osvanula u Zagrebu, odakle su dijelili fotografije iz noćnih izlazaka. Nova.rs piše da nije poznato je li hrvatska policija obaviještena o potrazi za Panićima.

No braća su podijelila i fotografiju s jednom osobom koja trenutno boravi u Dubaiju, tako da je moguće da se i oni tamo nalaze.

Nova.rs danas piše da je u ponedjeljak uhićen još jedan mladić, 26-godišnji I.Z. Njega se tereti da je ‘poticao i organizirao predaju ženskih osoba drugim osobama radi prostitucije‘. Uhićen je i prijatelj braće, Vuk S. te Sonja L. zbog sumnje da su sudjelovali u organizaciji prostitucije.

Odvjetnik Denis Bećirić kaže da Interpolova tjeralica ne bi mogla biti automatski pokrenuta u ovom slučaju.

- Ustaljena procedura je da im nadležni moraju barem pokušati uručiti poziv. Može se dogoditi da su oni ranije imali planove putovanja u inozemstvo, nevezano za cijeli slučaj, te se ne može automatski pretpostaviti da su oni u bijegu, kaže Bećirić i dodaje da bi situacija bila drugačija da su oni pobjegli u trenutku kad ih je policija došla tražiti na adresi.

- Što se tiče Interpolove tjeralice, ne postoje točni razlozi zbog kojih se ona raspisuje. Svakako se taj mehanizam ne pokreće zbog bilo kojeg djela. Konkretno u ovom slučaju se može raspisati, ali mora prvo biti ispoštovana prethodna procedura, kaže odvjetnik.

Na društvenim su mrežama braća Panić i njihov suradnik Vuk S. podijelili snimku na kojoj se vidi luksuzni crveni automobil, a u pozadini se čuje ‘Vuke makro!‘.

Uroš Panić je i ranije punio crnu kroniku zbog bahate vožnje. Jednom je prilikom zabilježeno kako je automobilom divljao gradom i vrijeđao policajce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:10