NOVA PROVOKACIJA

Vulin: ‘Milanović je jedan od najglupljih hrvatskih političara i prikriveni sljedbenik ustaša‘

Milanović je ranije rekao da je ‘Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih‘
Aleksandar Vulin
 Valeriy Sharifulin/POOL/Sputnik via AFP

"U Hrvatskoj se političari dijele na otvorene i prikrivene ustaše", odgovorio je danas srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji je rekao da je najteža stvar oko pristupanja Srbije Europskoj uniji to što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić "bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih" te da smatra to preprekom, piše Tanjug.rs.

Vulin je rekao da je Milanović, ne znajući da ga se snima, "ponosno priznao svoje ustaške korijene na sastanku s takozvanim braniteljima, te dokazao da pripada skrivenim sljedbenicima ustaškog pokreta".

"Ali dokazao je da je jedan od najglupljih hrvatskih političara kada je pokušao zatvoriti granice sa Srbijom 2015. godine, a to potvrđuje svaki dan kada napada Srbiju i Vučića", dodao je Vulin.

Podsjetimo, pristupni pregovori Srbije započeli su 2014. godine, do sada je otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

Milanović smatra da Srbija "nema snažnu namjeru" ući u EU, dok se Sjeverna Makedonija i Albanija "snažno trude i bore", piše Tanjug.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:58