StoryEditor
KONFISKACIJA

Washington zaplijenio više od milijun barela iranske nafte namijenjene Venezueli

U priopćenju se ne navodi kada ni gdje su brodovi zaustavljeni, ali je predsjednik Donald Trump rekao da su tankeri u Houstonu
Tanker Bella
 -

Sjedinjene Države su zaplijenile teret sa četiriju tankera koji su iransku naftu prevozili u Venezuelu za račun Čuvara revolucije koje Washington smatra terorističkom organizacijom.

Zaplijenjeno je više od milijun barela nafte, što je najveća američka zapljena iranske nafte, dodaje američko ministarstvo pravosuđa u priopćenju, potvrdivši informacije objavljene u Wall Street Journalu.

Ministarstvo navodi da je 2. srpnja na saveznom sudu u Washingtonu podnijelo tužbu i nalog za zapljenu tereta s naftnih tankera Bella, Bering, Pandi i Luna koji su bili na putu u Venezuelu.

"Vlada danas javlja da je uspješno izvršila zapljenu oko 1,12 milijuna barela nafte", dodaje se u priopćenju objavljenom u petak. "Uz pomoć stranih partnera zaplijenjeni teret je sada u rukama SAD-a".

U priopćenju se ne navodi kada ni gdje su brodovi zaustavljeni, ali je predsjednik Donald Trump rekao da su tankeri u Houstonu, u Teksasu.

"Iran to ne bi trebao raditi", upozorio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2020 08:48