UBIO 12 LJUDI

WASHINGTONSKI MONSTRUM 'Da budem potpuno iskren bio sam izložen napadima niske radio frekvencije'

Alexis je djelovao sam i to u trenutku nervnog i psihičkog rastrojstva

WASHINGTON - Već gotovo mjesec dana izložen sam napadima iznimno niske radio frekvencije i, da budem postupno iskren, to me je i nagnalo da postupim ovako, stoji u poruci , koju je FBI našao u hotelskoj sobi Aarona Alexisa, zaposlenika u Zapovjedništvu ratne mornarice u Washingtonu koji je 16 rujna ubio 12 ljudi.

I na oružju koje je pronađeno na mjestu masakra, Alexis je napisao – "Moje ELF oružje" ( misli na . extremely low-frequency, ELF ) , "Kraj patnjama" i "Bolje ovako!"

VIDEO: OVAKO JE POČEO STRAVIČAN POKOLJ Objavili snimke ubilačkog pohoda u bazi Navy Yard‏

Osim zadnje poruke, FBI je objavilo kako se na snimkama koje su snimile nadzorne kamere, vidi kako Alexis na svom sumanutom putu, nije tražio "određene žrtve" nego je pucao tko mu je prvi naišao, odnosno slučajne žrtve.

Istraga, s ovim, može zaključiti, javlja AP, da su sve ranije pretpostavke uglavnom točne – Alexius je djelovao sam i to u trenutku nervnog i psihičkog rastrojstva . No, u vezi tim slučajem pokazale su se velike rupe i propusti u sigurnosnom sustavu, jer je Alexis bio izliječen od psiholoških tegoba, a nekoliko puta i privođen na policiju zbog zloporabe u korištenju oružja, zbog čega ni jednom nije odgovarao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 15:42