SVI RAČUNI BLOKIRANI

WikiLeaks pred gašenjem. Tjedno gube oko 500.000 eura

 AFP

Internetska stranica WikiLeaks , suočena s ogromnim financijskim teškoćama, neće moći preživjeti ako se ovakvo stanje nastavi, rekao je u utorak u razgovoru za radio Europe 1 njezin osnivač Julian Assange.

"Gubimo 600 tisuća franaka tjedno (oko 480 tisuća eura) otkad smo počeli objavljivati diplomatske dokumente", kaže Assange koji je dodao kako site mora pronaći način da vrati izgubljeni novac."Nećemo moći preživjeti ako se ovakvo stanje nastavi. Novac od donatora nam ne stiže jer su nam svi računi blokirani. "

Hakeri, simpatizeri Wikileaksa, već su se osvetili tvrtkama koje su onemogućile rad ove stranice. Grupa 'Anonimus' srušila je internetsku stranicu Mastercarda nakon što je kompanija onemogućila svojim korisnicima da daju donaciji WikiLeaksu, a slična stvar dogodila se Amazonu i PayPalu.

Australac Assange,koji je trenutačno na uvjetnoj slobodi u Velikoj Britaniji, čeka suđenje i moguće izručenje Švedskoj gdje ga traže zbog silovanja. Washington razmišlja o optužbi za špijunažu, jer je WikiLeaks objavio tisuće brzojava američkih diplomata.

Zaigraj igru " Wikileaks: The Game"

Kompjuterska igrica "Wikileaks: The Game", koja se proširila webom i postala veliki hit samo pet dana od pokretanja, omogućuje vam da odigrate vlastitu fikcionalnu ulogu u aferi Wikileaks .

Pobjednik je onaj koji, igrajući ulogu Assangea, skine što više podataka s Obamina kompjutera. Ako se pak američki predsjednik probudi, Juliana uhite zbog seksualnog napastovanja.

Igricu je osmislio i u tjedan dana isprogramirao 21-godišnji Sebastiaan Moeys. Pokrenuta je 10. prosinca, a u tjedan dana odigralo više od milijun ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:43