GEORGINA CHAPMAN

WINSTEINOVA BIVŠA ŽENA PROGOVORILA PO PRVI PUTA NAKON SKANDALA 'Ništa nisam znala. Brinem za svoju djecu. Kakvi će im biti životi nakon ovoga?'

Harvey Weinstein i Georgina Chapman
 Getty Images

Modna dizajnerica i bivša supruga Harveya Weinsteina, Georgina Chapman, progovorila je za medije po prvi puta od izbijanja skandala u kojem je njezin bivši muž prokazan kao seksualni predator i zlostavljač.

U razgovoru za Vogue, rekla je kako ništa nije znala i nikad nije posumnjala da je njezin suprug seksualni zlostavljač.

Ovaj intervju može se shvatiti i kao pokušaj rehabilitiranja njezinog modnog branda, Marchesa, koji je pretrpio veliku štetu zbog povezanosti s Weinsteinom. Ovaj tjedan, brand je podržala glumica s holivudske A liste, Scarlett Johanson, odlučivši se upravo za njihovu kreaciju na svečanosti Met Gala.

'Apsolutno ne. Nikad!', odgovorila je Chapman kad su je pitali je li znala za Harveyevo ponašanje. 'Nisam jedna od onih osoba koje su opsjednute time gdje se tko nalazi. Što se mene tiče, bila sam u sretnom braku. Voljela sam svoj život.'

42-godišnja dizajnerica rekla je i da je nakon izbijanja afere bila 'ponižena i povrijeđena' te da je sve to skupa još vrlo svježe. 'Neki dan sam se penjala po stepenicama i iznenada stala. Kao da je netko izbio sav zrak iz mojih pluća.'

Chapman, koja s Weinsteinom ima dvoje djece, sedmogodišnju kćer Indiu i petogodišnjeg sina Dashiella, otkrila je i kako je zbog stresa potražila pomoć psihoterapeuta koji joj je pomogao da se nosi sa situacijom u kojoj se našla, iako je isprva osjećala da to uopće nije zaslužila.

'U jednu ruku, bila sam nevjerojatno naivna. Sada na trenutke pobjesnim, ne mogu vjerovati što se događa. U drugim trenucima plačem zbog svoje djece. Kakvi će im biti životi nakon svega? Što će im ljudi reći? Ja zapravo volim njihova oca. I oni ga vole. Da im bar taj teret mogu skinuti s leđa.'

Tijekom intervjua, Chapman se nekoliko puta rasplakala pa je razgovor morao biti prekinut dok se ne smiri. I novinar koji ju je intervjuirao, prokomentirao je da je bilo doista teško pred sobom vidjeti potpuno slomljenu osobu.

Kad su optužbe protiv njezinog muža prvi puta izašle na vidjelo, Chapman kaže da je u pet dana izgubila skoro pet kilograma jer uopće nije mogla jesti. Kaže da joj je trebalo nekoliko dana da uopće shvati cijelu situaciju.

'Glava mi se vrtjela. Bile je teško jer su se prvi objavljeni članci ticali vremena prije nego sam poznavala Harveya pa nisam mogla odlučiti što da uopće mislim. Kako se priča širila, počela sam shvaćati da to nije bio izolirani incident. Znala sam da se moram maknuti i zaštititi djecu.'

Što se tiče njezinog modnog branda, nekoliko glumica je otkrilo kako ih je Weinstein znao siliti da na premijerama i raznim drugim svečanostima nose upravo haljine njegove supruge. Chapman kaže kako se nakon skandala odlučila povući neko vrijeme s crvenih tepiha, iako su je neke zvijezde kontaktirale radi odjeće koju su htjele nositi kako bi joj dale podršku.

'S obzirom na čitavu situaciju, nismo mislili da je to prikladno. Sve žene koje su u ovom skandalu povrijeđene, zaslužuju poštovanje i vrijeme da im rane zacijele. Ovo je zapravo vrijeme žalovanja', kaže Chapman.

Mnogo se spekuliralo o budućnosti branda Marchese s obzirom na njegovu povezanost s Weinsteinom. Brand se povukao s planiranih nastupa na Fashion Weeku u New Yorku u veljači, no na Instagramu sve izgleda posve normalno i nema naznaka da se događa nešto izvanredno.

'Ne želim da me se gleda kao žrtvu jer ja to nisam. Ja sam žena u stvarno usranoj situaciji, no nisam jedina', kaže Chapman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:24