DAROVI IZ 64 DRŽAVE

ZA MALENU PRINCEZU SAMO NAJBOLJE Zlatna zvečka od 40 tisuća eura za mezimicu britanskog dvora

Barack i Michelle Obama joj poklonili igračku psa kakvog imaju oni
 Instagram

Koliko god vojvotkinja Catherine i vojvoda William ne žele buku oko svoje kćeri, princeze Charlotte, čini se da je to nemoguće. Princeza danas slavi prvi rođendan, a The Telegraph je objavio čitav popis darova koje je djevojčica dobila.

Kensington palača je pustila službenu listu darova koje je princeza dobila u proteklih 12 mjeseci, a najviše se ističu srebrna zvečka te zlatna zvečka koja se procjenjuje na 30,000 funti.

Meksički predsjednik Enrique Peña Nieto i njegova žena Señora Angélica Rivera poklonili su joj srebrnu zvečku tijekom njihovog prošlogodišnjeg posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu.

Poklon koji svakako privlači najviše pažnje je zvečka od 18 karatnog bijelog zlata sa dijamantima, rubinima i safirima koju je dobio princ Charles za svoju unuku.

Kineski predsjednik, Xi Jinping, u listopadu je darovao set svilenih figurica koje prikazuju jedan od najpoznatijih kineskih romana devetnaestog stoljeća „San u crvenom paviljonu“ autora Cao Xueqin.

Barack i Michelle Obama su joj za vrijeme svog nedavnog posjeta poklonili slagalicu i umiljatu igračku psa koja zapravo predstavlja psa Boa kakvog ima Prva obitelja SAD-a. Kad se Charlotte rodila, obitelj Obama joj je darovala dekicu i ljuljačku.

David Cameron, premijer UK-a, joj je kad se rodila dao kopiju bajki Hansa Christiana Andersena, dok je ondašnji premijer Kanade, Stephen Harper, svoju velikodušnost pokazao darovavši joj knjigu, odijelo za snijeg, a donirao je i 54,000 funti kampanji Immunize Canada kojoj je cilj iskorijeniti bolesti u Kanadi koje se mogu spriječiti cijepljenjem.

Premijer Novog Zelanda, John Key, po princu Harryu joj je poslao medvjediće, dekice i čizmice. Izraelski predsjednik joj je pak darovao rozu haljinu na kojoj piše „Iz Izraela s ljubavlju“. Australijska vlada joj je dala deku na kojoj je izvezen australijski cvjetni amblem, pleter.

Roditelji kralja i kraljice Butana su ovaj mjesec posjetili UK pa su tom prigodom darovali kapute i princezi Charlottei i princu Georgeu koje im je poslala kraljevska obitelj. Vjerojatno najpraktičniji dar je dobila od Pippe Middleton. Ona joj je darovala biorazgradive pelene.

U svojih godinu dana princeza je dobila darove i pisma iz 64 države, od Armenije do Zambije,a društvo koje je darove slalo je raznoliko, od škola i raznih grupa pa sve do državnika.

Glasnogovornik je uz listu napisao i da su vojvoda i vojvotkinja veoma zahvalni za sve darove i pisma koja su primili od rođenja princeze Charlotte prenosi britanski The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:54