NA METI RUSA

Za pojasom nosi nož, a preko ramena pištolj: ‘Izgledamo kao civili, nemamo nikakvo osiguranje...‘

Upitan što misli koliko će rat još trajati, ukrajinski zastupnik Dmitro Natalukha je rekao: ‘Dok Vladimir Putin ne umre ili ne bude uhićen‘

razrušeni Mariupolj; Dmitro Natalukha (u krugu)

 AFP/Screenshot/FACEBOOK

Kad je počela ruska invazija na Ukrajinu, prve informacije sigurnosnih službi upozoravale su kako bi ukrajinski parlamentarni čelnici mogli biti unaprijed naručene mete, objavio je BBC.

- Dobili smo ove pištolje jer nemamo nikakvo osiguranje, baš ništa, pa se ovako brinemo o sebi samima - rekao je ukrajinski zastupnik u Vrhovnoj Radi Dmitro Natalukha (34), koji sad za pojasom nosi nož, a preko ramena oružje.

Natalukha trenutačno radi kao kurir, a zadaća mu je voziti medicinske potrepštine tamo gdje su potrebne.

- Izgledamo kao civili, mi zapravo i jesmo civili i nama je puno lakše ušuljati se na mjesta gdje se vojno osoblje ne bi smjelo vidjeti i opskrbiti ljude potrebnim stvarima - objašnjava zastupnik, koji ima diplomu Sveučilišta Cambridge i dodaje kako samo radi ono što mora.

- U posljednjih nekoliko dana izgubio sam dva prijatelja, jednog u Mariupolju, drugog nedaleko od Buche. Prijatelja iz Mariupolja čak su i mogli operirati, ali nažalost, nisu imali instrumente kako bi se pobrinuli za njega... Moramo pobijediti, bez obzira na cijenu, previše je dobrih ljudi dalo svoje živote za ovo - govori Dmitro Natalukha.

Ovaj ukrajinski zastupnik uvjeren je kako glavni grad Kijev neće pasti. Upitan što misli koliko će rat još trajati, rekao je: "Dok Vladimir Putin ne umre ili ne bude uhićen", dodajući kako bi to moglo potrajati "još nekoliko mjeseci, možda pola godine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:14