OBRAT U IZRAELU

‘Za raketiranje bolnice u Gazi nije odgovoran Hamas! Proveli smo istragu. Kriva je ova teroristička organizacija...‘

Tvrde da se raketama gađao Izrael. U režiji terorističke organizacije Islamskog džihada

Benjamin Netanyahu

 Abir Sultan/Afp/Profimedia/Abir Sultan/afp/profimedia

Prijelomnu vijest objavila je stranica države Izrael na svojem Twitteru nakon bombardiranja bolnice u Gazi prilikom čega je, kako izvještava Reuters, poginulo najmanje 500 ljudi. Nakon što je i24 News prvotno donio navodnu informaciju navodne službene reakcije izraelske vojske u kojem se tvrdi da je eksploziju u bolnici u gradu Gazi izazvalo neuspješno lansiranje Hamasove rakete - stigle su nove informacije.

Kako se tvrdi na službenim mrežnim stranicama države Izrael, prema obavještajnim informacijama kojima navodno raspolažu, za neuspjelo lansiranje koje je najzad pogodilo bolnicu odgovorna je teroristička organizacija Islamski džihad.

"Prema analizi operativnih sistema IDF-a, baražnim raketama inicijalno se gađalo Izrael, jedna od raketa prošla je uz neposrednu blizinu bolnice i pogodila je", zaključuju. Objavili su i snimku koja navodno dokazuje njihove navode, no naknadno su je obrisali.

No, Islamski džihad je ubrzo odbacio te optužbe. “To je laž i izmišljotina, posve netočno. Okupatori pokušavaju zataškati zastrašujući zločin i masakr koji su počinili nad nevinim civilma", rekao je glasnogovornik te islamističke skupine Reutersu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:05