NIZ SMJERNICA

ZA VIKEND SAVJETNICI TRUMPU PREDSTAVLJAJU NOVE PREPORUKE ZA KORONAVIRUS Američki predsjednik želi otvoriti zemlju i gospodarstvo do Uskrsa

Donald Trump
 AFP

Savjetnici američkog predsjednika Donalda Trumpa za vikend će mu predstaviti nove preporuke u borbi protiv koronavirusa i za 'oživljavanje' američkog gospodarstva, najavio je u četvrtak potpredsjednik Mike Pence.

"Predstavit ćemo ovog vikenda predsjedniku niz preporuka i ... dodatne smjernice za napredovanje", rekao je Pence, dodajući da mu je predsjednik jasno rekao da želi "otvoriti zemlju i da će to učiniti odgovorno".

Trump danima vrši pritisak da se gospodarstvo ponovno pokrene, unatoč sve većem broju slučajeva zaraženih koronavirusom u SAD-u, čiji je broj, prema objavi Reutersa, u četvrtak porastao na najmanje 81.378, što je najviše u nekoj zemlji u svijetu, iza Kine i Italije.

U ranijem pismu guvernerima američkih država Trump je najavio da će njegova administracija ažurirati smjernice o socijalnom distanciranju vezanom za pandemiju, uz poruku "mi ćemo pobijediti ovaj virus. Moramo se vratiti na posao. Naši ljudi žele raditi", kao i da bi volio da se gospodarstvo ponovno otvori do Uskrsa 12. travnja.

Uz to, Trump je najavio da će u četvrtak vjerojatno razgovarati i s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, pohvalivši njegovo postupanje sa koronavirusom, ali i naglašavajući da ta bolest potječe iz Kine i optužujući ju da nije dovoljno transparentna u vezi s time.

Inače, Trump, koji je bio 'zatvoren' u Bijeloj kući gotovo dva i pol tjedna, nakon što su otkazani politički skupovi i putovanja, najavio je i da u subotu planira posjetiti Norfolk u Virginiji, kako bi ispratio mornarički bolnički brod USNS Comfort u plovidbi prema New Yorku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:22