TUGA

ZABORAVILI NA NJIH Dvogodišnji dječak i djevojčica na dva različita parkirališta u istom danu na mukama preminuli u vrelim automobilima

 Youtube Screenshot

Dvoje djece tragično je na mukama preminulo nakon što su ostavljeni u automobilima na nepodnošljivoj vrućini prošlog petka u New Jerseyu i Mississippiju, dvije savezne američke države udaljene jedna od druge čak 1500 kilometara, javlja DailyMail.

U New Jerseyu u mjestu Lindenwold preminula je 22-mjesečna djevojčica ostavljena u vrelom obiteljskom monovolumenu na parkiralištu lokalne željezničkoj stanice.

Beživotno tijelo malene Milliani Robertson-Lawrence pronađeno je u dječjoj sjedalici, a kada je na pozive prolaznika koji su uočili dijete te razbili prozor automobile stigla policija, već je bilo kasno i mogli su samo proglasiti smrt.

Premda uzrok smrti još nije službeno objavljen, Nasie Lawrence, otac Milliane tvrdi kako je jasno da je malena skončala zbog stravične vrućine u na suncu pregrijanom automobilu u kojem su je ostavili teta i ujak, kako je istraga pokazala, dulje od osam sati.

Tog petka Lindenwold je mjerio 30 stupnjeva uz stvaran osjećaj od 33 stupnja.

“Kada su me nazvali i rekli što se dogodilo slomio sam se” izjavio je Lawrence koji je posljednjih 18 mjeseci proveo u zatvoru i koji je započeo postupak skrbništva nad kćerkom za televiziju CBS.

“Kako netko može zaboraviti dvogodišnje dijete u automobilu” – dodao je.

Istraga je u tijeku, a do sada još nitko nije uhićen.

Gotovo istovremeno u Boonevilleu u Mississippiju 21-mjesečni dječak ostavljen je u vrelom automobilu na parkiralištu ispred dječjeg vrtića.

Bilo je dovoljno tek nekoliko sati sjedenja u zatvorenom automobilu na suncu uz vanjsku temperaturu od 31 stupnja Celzijusa da mališan kolabira i premine.

Kada je pozvana policija, također na poziv prolaznika i vlasnika automobila u blizini, također je već bilo kasno.

Poznanici roditelja umrlog dječaka izjavili su kako su oni mislili da su ga toga dana već ostavili u vrtiću.

U slučaju dječaka, u ponedjeljak još nisu izvršena uhićenja, a istraga je u tijeku i pregledavaju se nadzorne kamere.

U Sjedinjenim Državama U 2019. godini do sada je zabilježen poražavajući broj smrtnih slučajeva djece u vrelim automobilima, a od ukupno 35, desetero samo u kolovozu prema nacionalnoj neprofitnoj organizaciji KidsAndCars.org.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:46