RAVNOPRAVNOST

ZABRANILA MUSLIMANIMA ULAZ PA JOJ POSAO PROCVJETAO 'Nisu dobrodošli, isto kao nacisti ili KKK-ovci!'

Jan Morgan, vlasnica streljane u Arkansasu u SAD-u koja je zabranila pristup svim građanima muslimanske vjeroispovijesti tvrdi kako joj je posao procvjetao otkako je "uzela pitanje javne sigurnosti u svoje ruke"
 FB Jane Morgan

ARKANSAS - Jan Morgan, vlasnica streljane u Arkansasu u SAD-u koja je zabranila pristup svim građanima muslimanske vjeroispovijesti tvrdi kako joj je posao procvjetao otkako je "uzela pitanje javne sigurnosti u svoje ruke".

Odluka o zabrani muslimanima da dolaze u njezinu streljanu odrazila se i Morganinu Facebook stranicu koja ima više od 150 tisuća "fanova". Na stranici se također nalaze i članci te "stihovi Kurana" koji dokazuju da je islam očito i svjesno zlo.

Vijeće za američko-islamske odnose (The Council on American-Islamic Relations, CAIR) u priopćenju državnom odvjetniku Ericu Holderu optužuju Morgan za kršenje konstitucionalnih prava te vjersku diskriminaciju.

Samoproglašena govornica Drugog amandmana (na Ustav SAD-a koji jamči pravo građana na naoružavanje) te instruktorica unutar National Rifle Associationa tvrdi kako nije povrijedila niti jedno zakonsko pravo te da "razumije kako nisu svi Muslimani teroristi". no, dodaje kako joj se posao učetverostručio otkada je uvela zabranu te svoju odluku brani uspoređujući Muslimane s "Nacistima".

- Ovdje se bavimo vatrenim oružjem. Također, neću dopustiti da mi u streljanu dolaze Nacisti ili članovi Ku Klux Klana - pojašnjava Morgan te dodaje da je dobila podršku brojnih visokopozicioniranih republikanaca kao i lokalnih vlasti i policije.

Zanimljivo je međutim kako su prošlog tjedna iz Morganine streljane izbačeni otac i sin iako su bili Hinduisti. Američko je ministarstvo pravosuđa odlučilo ne komentirati slučaj. S druge strane, Američka udruga za civilne slobode u Arkansasu naglasila je kako će "sa zadovoljstvom" pokrenuti pravnu proceduru protiv gospođe Morgan ukoliko im se netko od odbačenih klijenata odluči obratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:40